Innovaatiot ja tuotekehitys

Ideoista innovaatioihin

Käyttäjälähtöistä teknologiaa

Tulosta Twitter Facebook Delicious LinkedIn

Sitoutuminen innovaatioihin ja asiakaslähtöisyyteen on auttanut Ricohia kehittymään diatsopaperin valmistajasta maailman johtavaksi asiakirjaratkaisujen toimittajaksi. Innovaatiot ovat kuitenkin arvokkaita vain silloin, kun niistä on todellista hyötyä. Edistyksellisimpiäkin tuotteitamme, palveluitamme ja ohjelmistojamme on osattava käyttää intuitiivisesti. Siksi meidän on ymmärrettävä, miten ja miksi asiakkaamme niitä käyttävät.

Haluamme suunnitella, kehittää ja toteuttaa alan parhaita ratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille maailmanlaajuisesti. Siksi arvioimme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme myös asiakkaan näkökulmasta. Lisäksi hyödynnämme kehitystyössä pitkän kokemuksen tuomaa asiantuntemusta ja näkemystä samoin kuin suoraa palautetta kaikilta tuotekehitykseen osallistuvilta teknologiakeskuksiltamme.

Monipuolisen näkemyksen ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme täysin uudenlaisia ratkaisuja. Asiakaslähtöiset ja joustavat innovaatiomme auttavat uudistamaan liiketoimintaprosesseja, virtaviivaistamaan asiakirjatyönkulkuja, lisäämään tuottavuutta ja pienentämään ympäristövaikutuksia. Hyödyntämällä Ricohin tiedonhallintaosaamista yrityksesi voi siis säästää aikaa ja rahaa. Ricoh tarjoaa perinteisestä tarjonnasta poikkeavaa, yksilöllistä ja joustavaa palvelua.

Mistä kaikki alkaa

Ricohin tuotekehitys keskittyy neljään pääalueeseen.

 1. Ympäristö: Ricoh soveltaa kestävän kehityksen periaatteita tuotteen koko elinkaaren hallintaan, tuotannosta kierrätykseen saakka. Käytämme esimerkiksi biopohjaisia muoveja, puhdistamme osat kuivapesulla ja laitteemme palautuvat virransäästötilasta nopeasti käyttövalmiuteen QSU-teknologian ansiosta.

 2. Toimistoratkaisut: Ricoh tarjoaa joustavan ja toimivan it-ympäristön, joka helpottaa tiedonhallintaa. Tutkimme esimerkiksi tiedonhakua nopeuttavia ratkaisuja, visuaalista hakua, seuraavan sukupolven infrastruktuureja ja niiden sovelluksia Ricohin tuotteissa, tulostettujen asiakirjojen turvallisuutta ja projektorijärjestelmiä.

 3. Tulostus: Ricoh keskittyy monitoimilaite- ja tulostinteknologiaan sekä toimisto- että tuotantotulostusmarkkinoilla, missä vaatimuksia ovat korkea laatu, nopeus, luotettavuus ja tehokkuus.

 4. Kuvantaminen/laitteet: Ricoh luo uutta yhdistämällä optisten/kuvankäsittelylaitteiden ja elektronisten laitteiden teknologiaa. Kehitystyössä paneudutaan myös transistoripiirien valmistamiseen elektroniikkaa tulostamalla, samoin kuin värejä heijastaviin näyttöihin.

Ricoh ei tyydy kehittämään erinomaisia laitteita, ohjelmistoja ja palveluita, vaan pyrkii aina parempaan. Hyödynnämme asiantuntemustamme aivan uudenlaisten työympäristöjen luomisessa, toimintojen kehittämisessä ja osien laadun parantamisessa.

Maailmanlaajuisen asiantuntijaverkoston, arvoihin perustuvan selkeän strategian sekä asiakaslähtöisyyden ansiosta Ricoh on alan ehdotonta kärkeä työympäristöjen modernisoinnissa, asiakkaidensa työskentelytapojen uudistamisessa ja liiketoiminnan arvon kasvattamisessa.

Esimerkkejä Ricohin innovaatioista käytännössä.

Edistämme avointa ja globaalia kehitystä 

 • Ricoh etsii maailmanlaajuisesti yhteistyökumppaneita avoimeen tuotekehitykseen.

 • Ricoh tekee yhteistyötä teollisuuden, koulutuksen ja julkisen sektorin parhaiden tutkimusorganisaatioiden kanssa. Esimerkiksi saksalainen Franhofer Laboratories toimii Ricohin kumppanina asiakirjaturvallisuudessa, optiikassa ja materiaaleissa, ja Ricoh kehittää tiedonhallintaprojekteja yhdessä DFKI:n (Saksa) ja MTA SZTAKI:n (Unkari) kanssa.

 • Ricoh Developer Programme on yhteistyöhanke, jossa suunnitellaan ja kehitetään ohjelmistokehittäjien kanssa uusia ja parannettuja ohjelmistoja Ricoh-tuotteisiin.

Yksilöllistä asiakaslähtöisyyttä 

European Technology Centre – Euroopan teknologiakeskus – keskittyy asiakaskohtaisesti räätälöityihin ratkaisuihin. Siellä isännöidään myös vuosittainen Advisory Conference -tapahtuma, jossa asiakkaamme voivat tutustua ja vaikuttaa Ricohin innovaatioihin sekä antaa niistä palautetta ennen tuotteiden lanseeraamista markkinoille.  

Oikeat tuotteet oikeassa paikassa

Globaalin tuotantojärjestelmämme ansiosta tuotteet valmistetaan aina sijainniltaan ja kapasiteetiltaan sopivimmassa tuotantolaitoksessa. Toimintatapa pienentää ekologista jalanjälkeämme ja hyödyntää tehokkaasti paikallista osaamista.

Laitteistopaketointi lyhentää toimitusaikaa ja pienentää ympäristökuormitusta Pyrimme lyhentämään toimitusaikoja laitteistopaketoinnin avulla. Asiakkaan tilaamat lisävarusteet liitetään päälaitteeseen jo tehtaalla, ja tekniset tiedot päivitetään vastaamaan kulloistakin kokoonpanoa. Pahvilaatikoiden ja styroksin sijaan Ricohin laitteet toimitetaan uudelleenkäytettävillä kuormalavoilla. Ympäristökuormituksen vähenemisen lisäksi toimintatapamme säästää aikaa ja lisää asiakastyytyväisyyttä.

Löydät lisätietoja Ricohin innovaatioista täältä (englanniksi):  www.ricohinnovations.com ja www.ricoh.com/srcb

Ricohin maailmanlaajuinen tuotekehityskeskusten verkosto varmistaa, että toimistoratkaisujen asiantuntemuksemme on alan ehdotonta kärkeä. Teknologiakeskusten erikoistumisalueet jakaantuvat seuraavasti:

Tuotekehitystoiminta

 • Yritysteknologian kehittäminen

 • Yritysteknologian suunnittelu

 • Painoteknologian kehittäminen

 • Toimistoratkaisuteknologian kehittäminen

 • Kuvantamisteknologian kehittäminen

 Tuotekehitysryhmät 

 • Perusteknologian tutkimuskeskus

 • Edistyneen teknologian tuotekehityskeskus

 • Tohokun tuotekehityskeskus

Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkosto – tuotekehitys osana yritystä

 • R&D HQ, Yokohama, Japani: Laaja-alainen perusteknologian tuotekehitystoiminta ja yritysteknologian käytännön sovellukset. 

 •  Ricoh Technology Centre, Kanagawa, Japani: Kuvantamislaitteiden tuotekehityskeskus, jossa työskentelee yli 5 000 insinööriä ja muuta henkilöstöä. 

 • Ricoh Innovations, Silicon Valley, USA: Tulevaisuuden sovellukset, liiketoiminnan mobiilisovellukset ja kuvankäsittelyteknologia. Ricoh Innovations Inc. 

 • Ricoh Software Research Centre, Peking, Kiina: Kuvan- ja videonkäsittely, edistynyt tiedon- ja järjestelmänhallinta, upotettujen järjestelmien kehittäminen. Software Research Centre Beijing Co. Ltd 

 • Ricoh Imaging Technologies, Shanghai, Kiina: Toimistolaitteiden suunnittelu ja kehittäminen. 

 • European Technology Centre, Lontoo: Ricoh-ratkaisujen räätälöinti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Lue lisää Ricohin innovaatioista (englanniksi): www.ricohinnovations.com ja www.ricoh.com/srcb

Ricoh Developer Program™ (RiDP™) -ohjelmassa keskeistä on innovatiivinen teknologia. Ohjelma tuo pääsyn uusien tai jo olemassa olevien Ricohin laite- tai ohjelmistotuoteratkaisuiden tukemiseen, työkaluihin ja palveluihin.

RiDP™ tarjoaa viisiportaisen jäsenmallin, joka on kehitetty suunnittelijoiden ja heidän organsiaatioidensa erilaisiin tarpeisiin. Jokainen näistä portaista tarjoaa erilaisen pääsyn kehitystyökaluihin, suunnittelutukeen, teknisiin resursseihin tai koulutukseen.

Itsenäiset ohjelmistotarjoajat, Ricohin suurasiakkaat ja strategiset asiakkaat sekä korkeakoulut voivat hakea jäsenyyttä. RiDP:n avulla voit upottaa ratkaisusi suoraan Ricohin laitteistoon tai ohjelmistoon kaupallisena kehittäjänä, muokata tulostin- tai faksiohjaimia itse, kehittää väliohjelmistoja asiakirjojen hallinnointijärjestelmien integrointiin tai käyttää työkaluja osana opetusohjelmaasi.


Lisätietoja saat napsauttamalla tästä

Ylös