homeback to menu
Yleiskatsaus

Johda työn muutosta

Teknologia muuttaa tapaamme työskennellä. Me Ricohilla varmistamme, että muutos on myönteinen tiimillesi ja yrityksellesi. Ohjaamme sinut digimatkasi jokaisen vaiheen läpi ja varmistamme saumattoman siirtymisen täysin digitaaliseen työtilaan.
Tutustu kaikkiin liiketoimintaratkaisuihimme
Ricohin yritysratkaisut
Digitaalinen työtila

Pääsy kaikkialla

Hybridi- ja on-the-go-kokoonpanot muokkaavat tulevaisuuttamme. Meillä on kokonaisvaltainen lähestymistapa digitaalisten työtilojesi suunnitteluun, integrointiin ja tukemiseen. Samalla edistämme työntekijöiden sitoutumista ja autamme sinua saavuttamaan uusia tavoitteita.
Tutustu kaikkiin digitaalisiin työtilaratkaisuihimme
Liiketoimintaprosessien hallinta

Synkronoitu menestykseen

Manuaalisten tehtävien ei enää tarvitse pidätellä henkilökuntaa. Optimoimme liiketoimintaprosessisi, jotta henkilöstösi pystyy tekemään enemmän. Tarjoamme teknologiaa, asiantuntemusta ja tukea prosessien sujuvoittamiseen ja yksinkertaistamiseen koko organisaatiossasi
Tutustu kaikkiin liiketoimintaratkaisuihimme
Pilvi ja infrastruktuuri

Kovaa ja korkealta

Pilven täyden arvon hyödyntäminen vaatii oikean roadmapin ja tiimin sen toteuttamiseen. Tarjoamme pilviratkaisuja ja asiantuntemusta, jotka tekevät yrityksesi toiminnasta ketterämpää, kustannustehokkaampaa ja turvallisempaa samalla kun panostamme seuraavan sukupolven innovaatioihin.
Tutustu kaikkiin pilvi- ja infrastruktuuriratkaisuihimme
Kyberturvallisuus

Ei enää riskialtista liiketoimintaa

Internet-yhteensopivat laitteet luovat uusia mahdollisuuksia kyberhyökkäyksille ja muille haavoittuvuuksille. Autamme sinua puolustautumaan kyberrikollisuutta vastaan älykkäillä kyberturvallisuuspalveluilla ja -ratkaisuilla, jotka suojaavat ydinliiketoimintaasi.
Tutustu kaikkiin kyberturvallisuusratkaisuihimme
Digitaalinen kokemus

Kokemuksen uusi taso

Erinomainen asiakaskokemus alkaa erinomaisesta työntekijäkokemuksesta. Asiantunteva datatieteiden ja kehittäjien tiimimme auttaa sinua ylittämään asiakkaiden odotukset kaikissa kosketuspisteissä. Suunnittelemme, rakennamme, toteutamme ja huollamme ratkaisuja, jotka antavat työntekijöillesi kaiken mitä he tarvitsevat tehdäkseen asiakkaisiin tehokkaan ja kestävän vaikutuksen.
Digitaalisen kokemuksen parantaminen
Toimistotuotteet ja ohjelmistot

Luokkansa parasta laatua

Ricoh tunnetaan hyvin korkealaatuisista tulostimista, digitaalisista monistuskoneista ja monitoimitulostimista/skannereista/kopiokoneista. Voit valita malleista ja ominaisuuksista mm. nopeuden, koon ja ominaisuuksien perusteella ne, jotka sopivat parhaiten työryhmällesi, toimistollesi tai luokkahuoneeseesi.
Kaikki toimistotuotteemme ja ohjelmistomme
Yleiskatsaus

Kaikki resurssit yhdestä paikasta

Kaikki tarvitsemasi tuote- ja palvelutuki yhdessä paikassa. Tarjoamme tukea, neuvoja ja ratkaisuja yrityksesi toimintaan.
Pysy ajan tasalla
News and events from Ricoh
Yritys

Keitä olemme ja mitä teemme

Ricohilla me pyrimme aina kuuntelemaan asiakkaitamme ja tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat liiketoimintatavoitteitasi. Pyrimme myös luomaan lisäarvoa palveluillesi ja tuotteillesi. Sopeudumme helposti muuttuviin liiketoimintaympäristöihin.
Lisätietoja Ricohista
Yleiskatsaus

Haluamme kuulla sinusta

Jos haluat tietää lisää ratkaisujemme kustannuksista tai tuotteistamme, tarvitset apua tilisi hallinnassa tai tuotteidemme käytössä tai sinulla on muita tukikysymyksiä, ota yhteyttä. Tiimimme on valmiina auttamaan.
Ota yhteyttä
Asiakkaiden ja työntekijöiden sitouttaminen
Yleiskatsaus

Auttaa pysymään askeleen edellä

Tutustu viimeisimpiin ajatuksiimme siitä, mikä on tärkeintä nykyisissä liiketoimintaratkaisuissa.
Tutustu uusimpiin oivalluksiimme
Ricoh Insights - Overview

Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on tällä hetkellä ongelma, että tarvitaan digitaalisia ratkaisuja, mutta digitointi omassa yrityksessä ei ole vielä niin edistyksellistä. Sen sijaan, että yrittäisivät vain kokeilla erilaisia ​​ratkaisuja ja lähestymistapoja onnella, yritysten tulisi suunnitella oma digitointi oikein. Halutut tavoitteet voidaan saavuttaa luotettavasti vain hyvin harkitulla ja ammattimaisella suunnittelulla ja toteutuksella.

1. Onko yritykselläsi jo digitaalistrategia?

Digitalisoinnin puute johtaa yrityksissä muun muassa hitaisiin prosesseihin ja huonosti perusteltuihin päätöksiin. Edellä mainitut asiat aiheuttavat suoraan yrityksien kilpailukykyyn vaikuttavia taloudellisia ongelmia. Näistä syistä monet yritykset pyrkivät edistämään digitalisointia, mutta eivät usein toteuta sitä. 

Digitaalistrategian on sovittava yrityksen liiketoimintaan, prosesseihin ja usein myös teollisuuteen, mikä on monille yrityksille suurin digitointia hidastava asia. Digitaalisten toimien onnistuminen on kyseenalaista ilman digitaalistrategiaa, jossa otetaan huomioon myös tulevaisuuden tarpeet. Siksi on tärkeää löytää yrityksesi sisältä oikeat henkilöt jotka osaavat auttaa strategian kehittämisessä ja strategian oikeanlaisen toteutuksen suunnittelussa. Suunnittelussa on otettava huomioon monia tekijöitä, joista jotkin saattavat jäädä kokemattomalta tekijältä huomioimatta.

2. Onko yritykselläsi olemassa suunnitelma digitaalisen strategian toteuttamiseksi?

Digitaalisen strategian asianmukainen suunnittelu vaatii kokemusta ja erikoisosaamista. Ei ole olemassa yhtä oikeaa strategiaa, jota voidaan yksinkertaisesti soveltaa jokaiseen yritykseen. Päinvastoin, on äärimmäisen tärkeää, että digitaalistrategia kehitetään ja räätälöidään jokaiselle yritykselle yksilöllisesti. Näin toimimalla mahdollistetaan mahdollisimman suuren edun luominen. 

Tämä tarkoittaa, että sinun on ensin saatava yleiskatsaus yrityksesi nykytilasta, jotta ymmärrät tämänhetkiset sisäiset toimintatavat ja prosessit. Samalla sinulla tulee olla selkeä kuva kuinka tällä hetkellä toimitte liikekumppaneiden ja tavarantoimittajien kanssa. Loppujen lopuksi digitaalisen strategian tarkoitus ei ole toimia pelkästään sisäisten prosessien kannalta, vaan sen on mahdollisuuksien mukaan toimittava myös ulkopuolisten tahojen kanssa. Tai toisin sanoen: Mikä järki on valita esimerkiksi ohjelmisto, joka kattaa kaikki sisäiset vaatimukset, mutta joka ei tarjoa käyttöliittymän yhteensopivuutta toimittajien kanssa, eikä siten tuo parannusta ja tehokkuutta nykyisiin toimintatapoihin?

3. Ovatko asiakirjat edelleen niputettuina mappeihin vai jo digitaalisesti tallennettuina?

Jos haluat toteuttaa digitaalisen strategian oikein, on aloitettava keskeisimmästä kohdasta. Tämä kohta on asiakirjojen hallintaa. Oikealla työkalulla voidaan saavuttaa valtavia parannuksia etenkin dokumentoinnin ja hallinnon tehtävissä.


Checklist - How digital is your company? 2 - image
Asiakirjat tulisi tallentaa digitaalisesti sen sijaan että niitä kasataan paperiversioina lukemattomiin mappeihin.

Nykyaikainen asiakirjahallinta estää tietojen pakkautumisen yhteen paikkaan sekä tietojen kerääntymisen vain yksittäisille osastoille. Näiden sijasta nykyaikainen asiakirjojen hallinta tuo kaikki asiaankuuluvat tiedot oikeiden henkilöiden sekä koko yrityksen saataville. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että kaikki asiaankuuluvat tiedot on koottava asiakirja- ja tiedonhallintajärjestelmään. 

Yllä mainituista syistä on erityisen tärkeää, että tämä kokonaisuuden osa suunnitellaan ensin, jotta kaikki muut digitalisointialueet voidaan mukauttaa valittuun ratkaisuun. Asiakirjojen hallinta muodostaa niin sanotun yrityksen digitalisoinnin selkärangan, kun taas kaikki muut ohjelmat ja ratkaisut edustavat sitä tukevia osia.

4. Onko kohdennettu pääsy kaikkiin asiaankuuluviin asiakirjoihin mahdollista?

Miksi asiakirjojen hallinta on niin tärkeää? Koska päätökset on nykypäivän liike-elämässä tehtävä usein nopeasti. Tämä tarkoittaa, että kaikkien päätöksentekijöiden kannalta tärkeän tiedon on oltava nopeasti saatavilla. Taistelu mappien ja paperipinojen kanssa ei ole tarkoituksenmukaista, nopeaa eikä tätä päivää. Oman henkilöstön työajan käyttö tietojen etsintään ei myöskään ole yrityksen kannalta optimaalista resurssien hyödyntämistä, sillä etsintään käytettävä aika on pois henkilöstön ydinosaamisen hyödyntämisestä.

Jos digitaalinen strategia perustuu alusta alkaen hyvään asiakirjojen hallintaan, sähköpostit, tiedostot, muistiot ja kaikki muut asiaankuuluvat tiedot löytyvät helposti. Hyvin hallituista asiakirjoista voidaan hakea halutut tiedot käyttämällä etsimiseen tunnisteita, päivämääriä, ​​nimiä tai muuta tiedossa olevaa sisältöä.

Ovatpa kyseessä myynnin luvut, asiakastiedot tai tämänhetkiset tuotantoluvut, kaikki tiedot ovat saatavilla digitoidussa yrityksessä mahdollisimman nopeasti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että liiketoimintapäätöksiä voidaan tehdä päivittäin päivittyvän tietokannan pohjalta, mikä lisää merkittävästi ketteryyttä ja tarkoittaa pitkäkestoisen johtoaseman saavuttamista kilpailussa.

5. Oletko jo toteuttamassa digitaalistrategiasi mahdollisimman optimaalisesti?

Suunnittelusta toteutukseen on usein pitkä matka. Varsinkin jos yritys on toistaiseksi käsitellyt digitointia ja siihen liittyviä mahdollisuuksia vain harvoin. 

Tieto siitä, miten digitaalistrategia voidaan toteuttaa oikein on oppimista vaativa prosessi. Pelkkä asianmukaisten ohjelmistoratkaisujen asentaminen ei riitä, sillä työntekijät on koulutettava ja menettelytapoja sekä prosesseja on mukautettava. Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa hankkia ulkopuolista ammattitaitoista apua suunnittelun lisäksi myös toteutukseen. 

Hyvällä suunnittelulla ja siihen liittyvällä toteutuksella uudet ratkaisut voidaan toteuttaa oikein ja toteuttaa jokapäiväisessä elämässä nopeammin ja helpommin. Ja mitä paremmin toteutus onnistuu alusta alkaen, sitä suuremmat välittömät taloudelliset hyödyt ovat.


Lue lisää aiheesta ilmaisesta e-kirjastamme "Paperless in just 90 days" Esittelemme sinulle askel askeleelta, miten digitaalinen työ otetaan käyttöön toimistossasi.      Lataa e-kirja (PDF) >