Ricoh ja Orséry ja yhteinen visio kirjojen tarvepainatuksesta
10.10.2017

Ricoh ja Orséry ja yhteinen visio kirjojen tarvepainatuksesta

Ricoh Europe, Lontoo, 10.10.2017 – Ranskalainen startup-yritys Orséry paljasti mullistavan ratkaisunsa räätälöityyn kirjatuotantoon seurauksena yhteistyöstä Ricohin kanssa.
Ricoh ja Orséry ja yhteinen visio kirjojen tarvepainatuksesta
Orséry ja Ricoh kehittivät yhdessä uuden räätälöidyn painatusratkaisu
Uuden innovatiivisen prosessin ansiosta kuluttajat voivat tulostaa oman julkaisunsa esimerkiksi kirjakaupassa tai kirjastossa muutamassa minuutissa tai valita tulostettavan teoksen tuhansien nimikkeiden luettelosta. Se on ihanteellinen ratkaisu omakustanteisiin, erikoisiin satukirjoihin ja yritys- sekä tekniseen materiaaliin. Kirjakaupat hyödyntävät sitä todennäköisesti omien myyntipistemateriaalien tuottamiseen.
Orséry on alustavasti investoinut neljään arkkisyöttöiseen, liimasidonnan sisältävään Ricoh Pro™ C7100Xs -digipainokoneeseen. Niistä kaksi sijaitsee Pariisissa, yksi Lillessä ja yksi Saint Jean de Luzissa.

Orséryn perustaja ja toimitusjohtaja Christian Vié kertoo hankinnan olevan vasta alkua. Hän ennustaa, että monta vastaavaa järjestelmää asennetaan eri puolille Ranskaa seuraavien kolmen vuoden aikana. Vié toivoo, että järjestelmä voidaan lisensoida ympäri maailmaa Etelä-Amerikkaan, Kiinaan, Japaniin ja koko Eurooppaan alkaen Espanjasta, Sveitsistä ja Belgiasta. 

– Tämä on uudenlainen lähestymistapa kirjojen painatukseen ja jakeluun, Vié kommentoi. Kolmekymmentä vuotta sitten tietotekniikka jalkautui ei-ammattilaisille, ja me pyrimme samaan helppokäyttöisten tuotantojärjestelmien avulla. Ne tarjoavat nopeaa ja vaivatonta palvelua ja pienille kansoille, kuten vaikkapa Kazakhstan, mahdollisuuden painattaa omankielistä materiaalia ja siten vahvistaa kulttuuri-identiteettiään.

– Teimme Ricohin kanssa kolme vuotta töitä määrittääksemme tarvittavat elementit, kuten musteen, paperin, liiman, tulostimet ja oman ohjelmistomme, Vié kuvaa kehitysprosessia. – Valitsimme Ricoh Pro C7100X:n, koska sillä voi painaa ja sitoa sekä yksi- että monivärisiä, laadukkaita kirjoja ja siinä on viides väriasema kiiltopainatusta varten. Kaikki ominaisuudet toimivat yhteen haluamallamme tavalla, ja prosessin voi toistaa missä tahansa. Järjestelmän kehittäminen ei olisi ollut mahdollista ilman kiinteää suhdetta Ricohin kanssa. Ricoh on ketterä ja sopeutuva, maailmanlaajuisen tukiverkon tarjoava kumppani. Saamme kaikkialla luotettavaa paikallista palvelua.

Ricoh Europen kaupallisen ja teollisen tulostuksen innovaatio- ja ratkaisujohtaja Erwin Busselot: – Orséryllä oli selkeä visio uraauurtavasta palvelusta, jota se haluaa tarjota. Painokone sekä nopea, tehokas, tuottoisa ja globaalisti skaalautuva tuotantoprosessi räätälöitiin yhteistyössä Christianin kanssa. 

Ricohin ja Orseryn ratkaisuun voi tutustua Frankfurtin kirjamessuilla Orseryn osastolla E143 hallissa 5.1 11.–15.10.

Lisätietoja on osoitteessa www.ricoh-europe.com.

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy