Etätyöongelmat estävät keskisuurten yritysten menestymisen
08.12.2020

Etätyöongelmat estävät keskisuurten yritysten menestymisen

Lähes kolmannes keskisuurten organisaatioiden eurooppalaisista etätyötä tekevistä työntekijöistä tuntee olevansa muista erillään ja epämotivoituneensa teknologiaan liittyvien ongelmien vuoksi.

Ricoh Europe, Lontoo, 08.12.2020 – Ricoh Europen teettämän tutkimuksen mukaan teknologiaongelmat eurooppalaisissa keskikokoisissa yrityksissä haittaavat tuottavuutta, moraalia ja kykyä palvella asiakkaita.

Tutkimuksessa selvitetään 632 eurooppalaisen toimistotyöntekijän etätyökokemusta koronaviruspandemian aikana 250–999 työntekijän yrityksissä. Tutkimuksen mukaan nämä yritykset eivät pysty sopeutumaan etätyön haasteisiin, mikä luo heikon perustan tulevaa menestystä varten.

Aikana, jolloin liiketoiminnan jatkuvuus on avainasemassa vakavaraisena säilymisen kannalta, 24 % työntekijöistä kertoo, ettei heillä ole etätöissä tarvittavia työkaluja tuottaakseen tuloksia asiakkaille. Lisäksi 27 % kertoo, että heiltä puuttuu tarvittavat yhteistyövälineet kollegoiden kanssa toimiston ulkopuolella työskentelyyn.

Etätyön haasteet vaikuttavat myös turvallisuuteen ja vaatimustenmukaisuuteen: 27 % ilmoittaa, että yrityksen menettelytapojen noudattaminen etätyössä on vaikeaa, koska käytössä ollut tekniikka ei mahdollista sitä. Tällä voi olla vakavia seurauksia organisaatioille, joiden on noudatettava toimialakohtaisia vaatimustenmukaisuusprosesseja, tai laajempia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, kuten GDPR.

Työntekijät eivät saa tarvitsemaansa tukea, kun he kohtaavat tekniikkaan liittyviä ongelmia, ja 30 % kertoo vaikeuksista kommunikoida liian kiireisen IT-tiiminsä kanssa.

Turhautuminen tekniikkaan ja kyvyttömyys tehdä tehokasta yhteistyötä verottavat moraalia ja henkilöstön hyvinvointia. Lähes kolmannes (31 %) työntekijöistä ilmoittaa tuntevansa itsensä etätyössä epämotivoituneeksi ja tuntee olonsa irralliseksi viestintä- ja teknologiaongelmien vuoksi. Nämä ongelmat ovat vaikuttaneet myös työ- ja yksityiselämän tasapainoon: 42 % työskentelee pidempiä työaikoja verrattuna siihen, kun he työskentelivät pääasiassa toimistolla.

Ricoh Europen toimitusjohtaja David Mills sanoo: "Monissa organisaatioissa osatekijänä on "selviytymistila". Mutta kun selkä on seinää vasten, pitää sanonta "sinun on työskenneltävä älykkäämmin, ei kovemmin" paikkansa. Vaikka vain kourallisella työntekijöistä on haasteita, sillä voi olla merkittävä vaikutus koko organisaatioon. Eteenpäin vievä polku on selkeä: tunnista ja ratkaise nämä teknologiaan liittyvät ongelmat. Jos työntekijöiden etätyötarpeisiin ei pystytä vastaamaan, monet muut pitkän aikavälin tavoitteet voivat romuttua. Se vaatii tasapainottelua. Vain ne yritykset, jotka pitävät jokaisen rattaan pyörimässä, pysyvät oikealla polulla kohti pitkän aikavälin menestystä."

Lataa raporttimme keskikokoisille yrityksille .

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy