Lähes 90 % korkeakoulutuksen päätöksentekijöistä uskoo uuden tulostusteknologian tukevan olennaisesti oppimista ja elämäntaitoja
28.06.2018

Lähes 90 % korkeakoulutuksen päätöksentekijöistä uskoo uuden tulostusteknologian tukevan olennaisesti oppimista ja elämäntaitoja

Ricoh Europe, Lontoo, 28.6. 2018 – Eurooppalaiset korkeakoulutuksen päätöksentekijät ovat havainneet, että uudenlaisella tulostusteknologialla on tärkeä asema koulujen opetussuunnitelmissa.

Ricoh Europen,tilaaman uuden tutkimuksen mukaan 88 % johtajista uskoo, että esimerkiksi digitaalisen valmistuksen ja 3D-tulostuksen kaltaisten teknologiainnovaatioiden kautta opitut taidot tukevat olennaisesti oppimista ja valmistavat opiskelijoita työmarkkinoiden vaatimuksiin.

David Mills, CEO Ricoh Europe, toteaa: “Digitaalinen valmistus ja 3D-tulostus tarjoavat mahdollisuuden ymmärtää ja selventää monimutkaisia käsitteitä todella monilla aloilla. Koneita hyödynnetään jatkuvasti uusin tavoin, joten kun opiskelijat pääsevät kehittämään teknisiä taitojaan jo opiskelujensa aikana, heillä on hyvät valmiudet pärjätä nykyajan työmarkkinoilla.”

Tekniset taidot ovat erityisen tärkeitä aloilla, joissa kehitetään paljon prototyyppejä ja suunnitelmia vaikkapa edistyneitä turbiineja ja monimutkaisia laiteosia varten. Hyviä esimerkkejä ovat tekstiiliala, lääketiede, autoala tai konetekniikka. 65 % tutkimuksen vastaajista raportoikin, että erityisesti tieteen ja teknologian opetuksessa hyödynnetään 3D-tulostusta entistä enemmän. 84 % koulutuslaitoksista pyrkiikin tukemaan tätä kehitystä, ja niissä on jo investoitu tai niissä aiotaan investoida seuraavan kahden vuoden sisällä valmistusteknologiaan, jonka avulla opiskelijat voivat edistää oppimistaan rakentamalla ja räätälöimällä erilaisia esineitä.

Oppilaitokset ovat myös huomanneet, että ne voivat tarjota uuden tulostusteknologian avulla räätälöityjä kursseja ja joustavia oppimismahdollisuuksia, jotka houkuttelevat monipuolisesti eri-ikäisiä ja -taustaisia opiskelijoita. 66 % vastaajista sanoo, että uuteen tulostusteknologiaan investointi tuo enemmän hakijoita ja parantaa tyytyväisyyttä oppilaitosta ja sen kurssitarjontaa kohtaan. Monet näistä helpottavat myös opiskelijoiden arkea tarjoamalla esimerkiksi räätälöityjä opetusmateriaaleja (48 %) ja mahdollisuutta tulostaa mistä vain (43 %).

Mills lisää: “Monissa Euroopan maissa peritään entistä suurempia lukukausimaksuja, ja tämä on muuttanut merkittävästi oppilaitosten roolia. Yliopistoilla ja korkeakouluilla on nykyään tarve toimia eräänlaisina palveluntarjoajina, ja niiden opiskelijat odottavat entistä laadukkaampaa opetusta ja helpompaa pääsyä materiaaleihin. Monipuolisemman kurssitarjonnan ja räätälöityjen opetussuunnitelmien toteuttaminen vaatii tuekseen entistä enemmän uudenlaista tulostusteknologiaa.”

Lue lisää osoitteesta at thoughtleadership.ricoh-europe.com/fi/.

Huomautus: Ricoh tilaamassa kvantitatiivisessa tutkimuksessa kysyttiin 787 eurooppalaisen korkeakoulutuksen päätöksentekijän näkemyksiä

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy