Millaista työtä teemme viiden vuoden kuluttua?
03.04.2017

Millaista työtä teemme viiden vuoden kuluttua?

David Mills, CEO, Ricoh Europe
Ricoh Europe, 3.4.2017 – Lohkoketjutekniikka mullistaa rahoituspalveluteollisuuden, lisäävä valmistus muuttaa tuotekehitystä, ja ensimmäisten itseohjautuvien autojen pitäisi ilmestyä liikenteeseen vuoteen 2020 mennessä1. Teknologia edistää vauhdikkaasti murrosta – samalla se muuttaa työtapojamme.
Työ muuttuvassa maailmassa
Uusimman Ricohin tilaaman tutkimuksen mukaan eurooppalaiset työntekijät uskovat, että digitaalinen murros ja automaatio ovat tämän vuoden merkittävimmät muutosvoimat. Tekniikan edistysaskeleet, kuten keinoäly ja big data -analytiikka, tuottavat uusia liiketoimintamalleja ja -rooleja. Markkinointi- ja rahoitusalalla nopea data-analyysi voi auttaa tekemään uudenlaisia havaintoja. Logistiikka-alalla itseohjautuvat toimitusketjut ja älykkäät varastot osaavat kohdistaa tuotteet markkinoille, joilla on eniten kysyntää. Samaan aikaan johtavat vähittäismyyjät korvaavat kuljetusautoja kauko-ohjattavilla koptereilla. Elämme muutosten maailmassa, sitä ei käy kieltäminen.

Yritysten työntekijät uskovat digitaalisen murroksen vaikuttavan työtapoihin poliittista ja taloudellista epävarmuutta enemmän, ja monet pohtivat, ovatko heidän työtaitonsa ajan tasalla vielä viiden vuoden kuluttua. Silti 95 % työntekijöistä pitää muutosta myönteisenä eikä uhkaavana. Jopa 61 % toivoo työtekniikan edistävän tuottavuutta, helpottavan prosesseja ja auttavan tekemään entistä valistuneempia päätöksiä.
Tekniikka työpaikan keskiössä
Liiketoiminnan kasvua leimaa innovointi. Digitalisoinnin näytellessä keskeistä roolia työelämässä uuden tekniikan on olennaisen tärkeää luoda työntekijöille mahdollisuus tehdä parhaansa. Digitaalisen murroksen voi odottaa vaikuttavan työtapoihimme kolmella eri tavalla:

  1. Yhteistyötavat. Innovointi edellyttää hyviä yhteyksiä varsinkin, kun tiimeistä tulee yhä globaalimpia. Kognitiivisten valkotaulujen avulla ympäri maailmaa sijaitsevat tiimit voivat ideoida yhdessä yhteisessä virtuaalikokouksessa. Keinoälyn ja äänentunnistuksen hyödyntäminen neuvotteluhuoneessa auttaa tekemään entistä valistuneempia ja parempia päätöksiä entistä nopeammin. Myös videokonferenssijärjestelmät yleistyvät seuraavien vuosien kuluessa. Toisella puolella maapalloa työskentelevän kollegan kanssa on yhtä helppoa jutella kuin vieressä istuvan työkaverin.
  2. Yksitoikkoisten työtehtävien automatisointi. Edistyneimmät organisaatiot ovat jo automatisoineet rutiininomaiset toimistoprosessinsa, ja muut seurannevat perässä viiden vuoden kuluessa. Rasittava paperidokumenttien ylläpito siirtyy tehokkaampaan ja taloudellisempaan sähköiseen prosessointiin. Näin saadaan selkeä yleiskuva tuloista ja menoista. Käyttäjillä on enemmän aikaa keskittyä liiketoimen ydintavoitteisiin.
  3. Mobiili- ja tarveperustaisten palveluiden normalisoituminen. Tulevana vuonna monen yrityksen prioriteettina on parantaa digitaitoisten työntekijöiden ja asiakkaiden palveluja yhdistämällä tehokasta tekniikkaa ja helppokäyttöisyyttä. Mobiililaitteiden yleistyessä kaikkialle myös käyttökokemusta helpottavia sovelluksia tulee koko ajan lisää. Mobiilitulostuksen avulla henkilöstö pystyy tulostamaan missä tahansa luomalla yhteyden tulostimeen millä tahansa laitteella. Pöytäkonetta tai USB-porttia ei enää tarvita.
Menestyminen viiden vuoden kuluttua vaatii yritysjohtajilta selkeää strategista ajattelua innovatiivisen tekniikan hyödyntämiseksi. Kaikkein tärkeintä on tarjota työntekijöille aikajoustoa, tehokkuutta ja luovuutta edistäviä työkaluja. Muutoksen keskellä ihmiset saavat tilaisuuden hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet tehokkaasti.

Lisätietoja on osoitteessa thoughtleadership.ricoh-europe.com/fi/world-of-change/
1 IHS Markit, IHS Automotiven itseohjautuvien ajoneuvojen myyntiennuste, 2016

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy