Pienyritykset ovat vaarassa menettää parhaat kykynsä teknologiaan turhautumisen vuoks
14.10.2020

Pienyritykset ovat vaarassa menettää parhaat kykynsä teknologiaan turhautumisen vuoksi

Yli neljännes eurooppalaisista pienyrittäjistä vaihtaisi työt jonnekin, mistä löytyy paremmat valmiudet etätyöhön

Ricoh Europe, Lontoo, 14.10.2020 – Eurooppalaiset pienyritykset menettävät työntekijöitään 42 % todennäköisemmin kuin suuryritykset etätyöteknologiaan turhautumisen vuoksi.

Kun pienyritysten omistajat toipuvat edelleen maailmanlaajuisen pandemian vaikutuksista, työntekijät odottavat työnantajansa tarjoavan nykyaikaisen mahdollisuuden siihen, miten ja missä he työskentelevät. Ricoh Europe teetti uuden tutkimuksen, joka perustuu 1 300 eurooppalaiselle toimistotyöntekijälle tehtyyn kyselyyn. Tehdyn tutkimuksen perusteella, voidaan osoittaa, että 27 % pienyritysten työntekijöistä harkitsee työpaikan vaihtamista. Tutkimus paljastaa myös, että:

  • 69 % sanoo kykenevänsä tekemään etätöitä
  • 29 %:n on kuitenkin vaikea pysyä motivoituneena ja sitoutuneena etätyön aikana viestintä- ja teknologiakysymysten vuoksi
  • 22 % tuntee myös olonsa vähemmän tuottavaksi viestintä- ja teknologiarajoitusten vuoksi
  • 48 % on joutunut turvautumaan omaan teknologiaansa etätyöskentelyssä pandemian aikana, koska heidän yrityksensä ei ole tarjonnut laitteita
Tämä tekninen vaje ei uhkaa vain kykyjen säilyttämistä. Huolestuttavaa on, että aikana, jolloin kasvun tavoittelu on kriittistä, 24 % sanoo, ettei heillä ole tarvittavia työkaluja parhaiden tulosten toimittamiseen asiakkaille tai etätyöhön tiiminsä kanssa.
Etätyöongelmista huolimatta pienyritysten työntekijät eivät lähiaikoina palaa toimistolle joukoittain. Kysyttäessä yrityksen tulevista etätyökäytännöistä 41 % uskoo yrityksensä sallivan etätyöskentelyn loppuvuodeksi 2020, kun taas 34 % uskoo, että se voisi olla voimassa toistaiseksi.

Pienyritysten työntekijät odottavat varmasti työnantajiltaan enemmän. Kaksi kolmasosaa (66 %) haluaa säilyttää sulkujen aikana saavutetun joustavuuden ja 55 % luottaa siihen, että yritys investoi teknologiaan, joka täyttää tulevaisuuden työpaikan vaatimukset. Tähän sisältyy toimiston tekeminen turvallisemmaksi, ja 40 % ilmoittaa, että heidän ei olisi mukava palata, ellei toimistolla ole lisätty turvallisuustoimenpiteitä, kuten lämpötilaskannereita ja ilman kosketusta toimivia laitteita.

Ricoh Europen toimitusjohtaja David Mills sanoo: "Vaikka digitaalinen muutos on saattanut olla heidän pitkän aikavälin etenemissuunnitelmassa, nyt pienyrityksillä ei ole aikaa hukattavana. Ilman teknologiaa, joka tekee työskentelyn tehokkaaksi ja turvalliseksi mistä tahansa, yritysten omistajat kohtaavat huippuosaamisensa aivovuodon. Organisaatioita ohjaavat ihmisten kyky ja laatu – niiden menettäminen kilpailulle tarkoittaa usein myös asiakkaiden menettämistä. Vanhat työskentelytavat eivät voi enää olla normi. Yrityksille ei riitä, että ne "voivat" käyttää vakiolaitteita ja -prosesseja. Seuraavat askeleet määräävät, miten pienyritykset selviävät häiriöistä ja tasoittavat tiensä menestykseen."

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy