Ricoh laajentaa tuotantotulostuksen jälkikäsittelyvalmiuksiaan ostamalla Quadientin graafisen liiketoiminnan Pohjoismaissa
16.06.2022

Ricoh laajentaa tuotantotulostuksen jälkikäsittelyvalmiuksiaan ostamalla Quadientin graafisen liiketoiminnan Pohjoismaissa

Ricoh Europe, Lontoo, 16. kesäkuuta 2022 - Ricohin tuotantotulostusasiakkaat hyötyvät entistä laajemmasta tarjoomasta jälkikäsittelyratkaisuja yhtiön ostaessa Quadientin graafisen liiketoiminnan Pohjoismaissa (Tanska, Ruotsi, Suomi ja Norja).

Quadient on maailmanlaajuinen yritys, joka on erikoistunut ohjelmistoihin, joilla optimoidaan posti-, sähköposti-, verkko- ja pakettiviestintää. Liiketoimintakauppa koskee Quadientin pohjoismaista graafisen alan liiketoimintaa, kuten Print Finishing Solutions -liiketoimintaa, johon kuuluvat vihkoviimeistelylaitteet, leikkurit, laminointilaitteet ja sidontalaitteet, suurkuvaratkaisut, tarvikkeet sekä tukipalvelut. Liiketoimintakauppa parantaa Ricohin tuotantotulostukseen liittyviä viimeistelyvalmiuksia ja tuo merkittävää kasvua laajakuvamustesuihkulaitteiden jakeluun koko Pohjoismaiden alueella.

Sopimuksen myötä Ricohille siirtyy Quadientin pohjoismaisen graafisen liiketoiminnan työntekijät, jotka asiantuntemuksellaan kaupan myötä täydentävät nykyistä asiantuntemusta ja valmiuksia. Kauppa sisältää myös Quadientin graafisen liiketoiminnan asiakassopimukset, varaston, huolto-, ylläpito ja tukipalvelusopimukset ja laitteiden sekä tarvikkeiden jakelusopimukset Pohjoismaissa.

Quadientin asiakkaat saavat käyttöönsä Ricohin kattavan valikoiman graafisen viestinnän ratkaisuja, jotka on suunniteltu auttamaan asiakkaita innovoimaan ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Ricohin kannalta yritysosto tukee keskittymistä graafisen viestinnän ratkaisujen kehittämiseen asiakkaiden tarpeiden mukaisesti ja vahvistaa samalla asemaa alan johtavana toimijana.

Janne Tilli, Ricoh Finlandin toimitusjohtaja, sanoo: ”Tämä on Ricohille hieno ja tärkeä hankinta. Korkealaatuisten ja luotettavien jälkikäsittelyratkaisujen kysyntä kasvaa, kun laajaformaatti- ja mustesuihkutuotantotulostuksen monien sovelluksien kaupallinen merkitys entisestään kasvaa uusien teknologioiden ja laitejulkistuksien myötä. Asiakkaat etsivät kokonaisvaltaisia integroituja end-to-end -ratkaisuja. Koska Ricohilla on vuosikymmenien kokemus tältä alalta, olemme erinomaisessa asemassa tukemaan innovatiivisia yrityksiä, jotka ovat entistä kunnianhimoisempia uusien sovellusten ja uuden liiketoiminnan suhteen." 

Quadientin Geoffrey Godet, Chief Executive Officer kommentoi: "Myymällä graafisen alan liiketoimintamme Pohjoismaissa virtaviivaistamme liiketoimintaamme keskittyen ydintoimintoihimme. Kuten aiemmissakin liiketoimintakaupoissamme, olemme sitoutuneet harjoittamaan toimintaamme vastuullisesti, ja olen tyytyväinen, että löysimme Ricohista parhaan mahdollisen kodin tukeaksemme asiakkaitamme ja lahjakkaita graafisen alan tiimejämme niiden matkan seuraavassa vaiheessa."

Aiemmin tänä vuonna Ricoh ilmoitti yleiseurooppalaisesta yhteistyöstä Quadientin kanssa tukeakseen tulostuspalvelujen tarjoajia ja yrityksiä tarjoamaan markkinointipalveluja laajamittaisia kampanjoita varten.

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com.

| Quadient® |

Quadient on kantava voima maailman merkityksellisimpien asiakaskokemusten takana. Keskittymällä kolmeen keskeiseen ratkaisualueeseen, älykkääseen viestinnän automatisointiin, pakettilokeroratkaisuihin ja postiin liittyviin ratkaisuihin, Quadient auttaa yksinkertaistamaan ihmisten ja tärkeiden asioiden välistä yhteyttä. Quadient tukee satoja tuhansia asiakkaita maailmanlaajuisesti heidän pyrkimyksissään luoda merkityksellisiä, yksilöllisiä yhteyksiä ja saavuttaa asiakaskokemuksen erinomaisuus. Quadient on listattu Euronext Paris -listan B-osastoon (QDT), ja se on osa CAC® Mid & Small- ja EnterNext® Tech 40 -indeksejä..

Lisätietoja Quadientista osoitteessa https://invest.quadient.com/en-US.

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy