Ricoh nostaa uusiutuvan sähkön tavoitteen 50 prosenttiin 2030 mennessä
04.03.2021

Ricoh nostaa uusiutuvan sähkön tavoitteen 50 prosenttiin 2030 mennessä

Kattava uusiutuvan sähkön arviointijärjestelmä uusiutuvien energialähteiden osuuden ja laadun parantamiseksi

TOKIO, 4.3.2021 – Ricoh Company, Ltd., on nostanut uusiutuvan sähkön tavoitteensa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, mikä on enemmän kuin aiempi 30 prosentin tavoite.

Konserni on myös asettanut 30 prosentin välitavoitteen maaliskuuhun 2023 mennessä vauhdittaen uusiutuvaan sähköön siirtymistään kahdeksalla vuodella. Ricoh lisää ESG-tavoitteisiinsa uusiutuvan sähkön väliaikaisen tavoitteen, joka on voimassa kaksi vuotta huhtikuusta 2021.
Ulkomailla Ricoh pyrkii käyttämään 100 % uusiutuvaa sähköä kaikissa suurissa kohteissa tilikauteen 2030 mennessä. Kotimaisissa toimipaikoissaan se ottaa käyttöön myös oman kattavan uusiutuvan sähkön arviointijärjestelmänsä, jolla parannetaan tahtia ja varmistetaan uusiutuvan sähkön laatu. Japanissa Ricoh muuntaa 100 % pääkonttorissaan (Ota-ku, Tokio) käytetystä sähköstä uusiutuvaksi sähköksi tilikaudesta 2021 alkaen (CO2 -vähennysvaikutus: 2 000 tonnia vuodessa; Uusiutuva sähkö: 4,3 GWh/vuosi).
Uusiutuvan sähkön uusi kattava arviointijärjestelmä perustuu Ricoh Groupin määritelmään kestävästä yhteiskunnasta, joka saavuttaa oikean tasapainon kolmen P:n välillä: kestävä talous (Prosperity/hyvinvointi), kestävä yhteiskunta (People/ihmiset) ja kestävä ympäristö (Planeetta). Kolmen P:n tasapainon perusteella arviointijärjestelmässä arvioidaan, onko voimalaitoksella lisää uusia voimanlähteen kehitysmahdollisuuksia, onko sillä pienemmät ympäristövaikutukset ja onko se paikallisyhteisön omistama. Tulevaisuudessa Japanissa uusiutuvaa sähköä hankkivat toimipaikat käyttävät tätä järjestelmää sähköntoimittajiensa valintaan.
Ulkomailla Ricoh lisää uusiutuvan sähkön laatua ja määrää muun muassa muuntamalla 100 prosenttia Ricoh Thermal Median (Wuxi), Co., Ltd., Kiinassa, käyttämästä sähköstä uusiutuvaksi sähköksi tilikaudesta 2021 alkaen (CO2-vähennysvaikutus on noin 6 500 tonnia vuodessa ja 10,5 GWh/vuosi uusiutuvaa sähköä). Näiden kotimaisten ja kansainvälisten aloitteiden avulla Ricoh jatkaa ponnistelujaan COVID-19:n vaikutuksista toipumisen edistämiseksi kestävällä tavalla.
Huhtikuussa 2017 Ricohista tuli ensimmäinen japanilainen yritys, joka liittyi RE100-yhteistyöryhmään, joka on koottu maailman vaikutusvaltaisimmista yrityksistä, jotka ovat sitoutuneet käyttämään 100 % uusiutuvaa  sähköä. Maaliskuussa 2020 Ricoh päivitti ympäristötavoitteitaan ilmaston lämpenemistä koskevien maailmanlaajuisten suuntausten muutosten valossa tarkistamalla kasvihuonekaasupäästöjensä vähennystavoitettaan 30 prosentista 63 prosenttiin vuonna 2030 vuoteen 2015 verrattuna. Tarkistettu tavoite, joka hyväksyttiin Science Based Targets -aloitteessa,  vastaa Pariisin sopimuksen 1,5 celsiusasteen tavoitetta.
Ilmastonmuutos on yksi maailmanlaajuisen yhteiskuntamme kiireellisimmistä ympäristökysymyksistä. Ricoh jatkaa ponnistelujaan hiilettömän yhteiskunnan luomiseksi koko arvoketjussaan edistämällä aktiivisesti energiansäästötoimintaa ja uusiutuvan sähkön käyttöä yrityksessä sekä kannustamalla liikekumppaneita ja asiakkaita yhteistyöhön.

Uusiutuvaa sähköä koskevat maailmanlaajuiset aloitteet tilikaudella 2020, mukaanlukien hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja uusiutuvan sähkön kulutus:

CO2-vähennysvaikutus

Uusiutuvan sähkön kulutus

Saavutettiin RE100 kaikissa 22 myyntipisteissä 12 Latinalaisen Amerikan tytäryhtiöissä

Noin 800 tonnia vuodessa

3,0 GWh/vuosi

Saavutettiin RE100 Ricoh Kiinassa

Noin 400 tonnia vuodessa

0,6 GWh/vuosi

Käyttöönotettiin aurinkopaneelit Yamanashi Electronics (Thailand) Co., Ltd:n tuotantolaitoksella ja aloitti itse sähköntuotannon

Noin 450 tonnia vuodessa

0,8 GWh/vuosi

Ricoh U.K. Products Ltd:hen asennettiin aurinkopaneelit

Noin 400 tonnin vuosittaista CO2 -vähennysekvivalenttia

1,6 GWh/vuosi

Aiheeseen liittyvät tiedot

  • Vuonna 2018 yhdeksän eurooppalaista myyntiyhtiötä ja ranskalainen tuotantoyhtiö Ricoh Industry France S.A.S. siirtyivät käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä uudelleenkäyttö-kierrätys toiminnassaan.
  • Kesällä 2019: Kaikki viisi A3-monitoimikonelaitosta Kiinassa, Thaimaassa ja Japanissa siirtyivät uusiutuvaan sähköön.
  • Lokakuussa 2019: Ricoh U.K. Products Ltd. valmistus- ja liiketoiminnan kehitys Isossa-Britanniassa siirtyi uusiutuvaan sähköön.
  • Marraskuussa 2019 PPA esiteltiin kiinalaiselle tuotantoyhtiölle Ricoh Thermal Media (Wuxi) Co., Ltd.:lle, ja noin 20 % käytöstä muutettiin uusiutuvaksi sähköksi.
  • Vuosina 2019–2020 viisi Ricoh Japan -myyntipaikkaa sai "ZEB* Ready" tai sitä korkeamman sertifioinnin energiansäästön sekä aurinkosähkön tuotanto- ja varastointilaitteiden käyttöönoton vuoksi.
  • Huhtikuussa 2020: Ricoh Environmental Business Development Center (Gotemba City, Shizuokan prefektuuri) saavutti RE100.
  • Heinäkuussa 2020: Ricoh Manufacturing (China) Ltd., uusi tuotantolaitos Kiinassa, aloitti tehdastoiminnan 100 % uusiutuvalla sähköllä.

* Lyhenne sanoista Net Zero Energy Building. Rakennukset, jotka kuluttavat merkittävän määrän energiaa vuodessa.

Energiansäästöstandardit: "ZEB" (100 % tai suurempi vähennys), "Lähes ZEB" (75 % tai suurempi vähennys) ja "ZEB Ready" (50 % tai suurempi vähennys).

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy