Ricoh on mukana CDP:n A -listalla yhtenä ilmastotoimien johtajista
08.12.2021

Ricoh on mukana CDP:n A-listalla yhtenä ilmastotoimien johtajista

Yhtiön toimet on tunnustettu jo kahtena peräkkäisenä vuonna

TOKIO, 8.12.2021 – Ricohin maailmanlaajuinen johtajuus yritysten kestävän kehityksen alalla on saanut tunnustusta. Ricoh on jälleen mukana CDP:n *1 vuoden 2021 ilmastonmuutoksen A-listalla. Tämä on toinen peräkkäinen vuosi, kun Ricoh on mukana A-listalla. CDP on voittoa tavoittelemattoman järjestön, joka ylläpitää johtavaa maailmanlaajuista ympäristövaikutusten julkistamisjärjestelmää.

CDP:n A-listalle on valittu globaaleja yrityksiä, jotka ovat osoittaneet huippuosaamista toimissaan, strategioissaan ja tuloksissaan ilmastonmuutokseen vastaamisessa. CDP arvioi tänä vuonna lähes 12 000 yritystä maailmanlaajuisesti. Ilmastonmuutos 2021 A-listalla on 200 yritystä, joista 55 on japanilaisia. Ricohin kansainvälisesti arvostetut toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kattavien tietojen julkistamiseksi johtivat CDP:n vuoden 2021 ilmastonmuutoksen A-listan tunnustamiseen.

Ricoh on mukana CDP:n A -listalla yhtenä ilmastotoimien johtajista

Vuonna 2018 Ricoh sitoutui noudattamaan ilmastoon liittyviä taloudellisia tietoja käsittelevän työryhmän (TCFD) suosituksia. Maaliskuussa 2020 Ricoh korotti maailmanlaajuisen kasvihuonekaasupäästöjen (GHG) vähentämistavoitettaan vuoteen 2030 mennessä 30 prosentista 63 prosenttiin vuoteen 2015 verrattuna, koska ilmaston lämpeneminen lisääntyy yhä voimakkaammin. Tämä uusi tavoite, jonka SBTi*2 hyväksyi, osoittaa Ricohin sitoutumista pyrkimyksiin rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 °C:een esiteollisesta tasosta. 

Ricoh on asettanut "hiilettömän yhteiskunnan toteuttamisen" yhdeksi seitsemästä olennaisesta tavoitteestaan, joilla pyritään torjumaan ilmastonmuutosta. Tämän saavuttamiseksi Ricoh on asettanut ESG-tavoitteet (environmental, social ja governance)  uusiutuvan energian käyttöasteelle kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisasteen lisäksi ja on pyrkinyt ratkaisemaan sosiaalisia haasteita liiketoiminnan avulla. Ricohin sitoutuessa muuttumaan hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä Ricoh jatkaa hiilidioksidipäästöttömän yhteiskunnan toteuttamisen edistämistä koko arvoketjussaan intensiivisillä energiansäästötoimilla, ennakoivalla uusiutuvan energian hyödyntämisellä ja aktiivisella osallistumisella kansainvälisiin aloitteisiin.

*1 CDP on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka kannustaa yrityksiä ja hallituksia vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään, turvaamaan vesivaroja ja suojelemaan metsiä. Vuonna 2021 yli 590 sijoittajaa, joilla on yli 110 biljoonan Yhdysvaltain dollarin omaisuuserät, ja 200 suurta ostajaa, joilla on 5,5 biljoonan Yhdysvaltain dollarin hankintamenot, pyysivät yrityksiä julkistamaan tietoja ympäristövaikutuksista, -riskeistä ja -mahdollisuuksista CDP:n alustan kautta. Yli 14 000 organisaatiota eri puolilla maailmaa julkisti tietoja CDP:n kautta vuonna 2021, mukaan lukien yli 13 000 yritystä, joiden arvo on yli 64 prosenttia maailmanlaajuisesta markkina-arvosta, ja yli 1100 kaupunkia, osavaltiota ja aluetta. Täysin TCFD:n mukaisesti CDP:llä on maailman suurin ympäristötietokanta, ja CDP:n tuloksia käytetään laajasti ohjaamaan investointi- ja hankintapäätöksiä kohti hiilidioksidipäästötöntä, kestävää ja joustavaa taloutta. CDP on perustajajäsenenä Science Based Targets -aloitteessa, We Mean Business Coalition -koalitiossa, The Investor Agenda -aloitteessa ja Net Zero Asset Managers -aloitteessa.

*2 SBTi on CDP:n, YK:n Global Compact-aloitteen, World Resources Instituten ja World Wildlife Fundin välinen kumppanuus, jonka tavoitteena on antaa johtaville yrityksille mahdollisuus asettaa kunnianhimoisia ja mielekkäitä kasvihuonekaasujen vähentämistavoitteita.

Aiheeseen liittyvät linkit

The Climate A List and full company scores

Information Disclosure Based on TCFD Framework

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets 

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh ESG Data Book 2021

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy