- Terveydenhuollon ammattilaiset uskovat tulostuksen voivan uudistaa hoitotyötä
11.07.2018

Terveydenhuollon ammattilaiset uskovat tulostuksen voivan uudistaa hoitotyötä

Terveydenhuoltoalan ammattilaiset näkevät uudet tulostustekniikat olennaisessa roolissa vastattaessa potilaiden kasvaviin vaatimuksiin ja räätälöitäessä hoitoja.

Ricoh Europe, Lontoo, 11.7.2018 – Ricoh Europen teettämä uusi tutkimus paljastaa, kuinka disruptiivinen vaikutus uusilla tulostustekniikoilla on terveydenhuoltojärjestelmiin, olipa kyse budjettipaineiden helpottamisesta tai kroonisten sairauksien räätälöidystä hoidosta. Tutkimuksen mukaan 68 % terveydenhuoltoalan ammattilaisista uskoo, että uusilla tulostustekniikoilla voidaan perusteellisesti uudistaa terveyssektoria.

Räätälöityjen proteesien valmistuksessa ja tarvepohjaisessa lääkevalmistuksessa on otettu huimia edistysaskelia. Nykyään 74 % terveydenhuoltoalan asiantuntijoista käyttää uusia tulostustekniikoita niiden lisäksi parantaakseen diagnostiikan tarkkuutta ja vähentääkseen kuolleisuutta. Lisäksi 51 % sanoo, että räätälöityjen implanttien, kuten luu- ja hammassiirrännäisten, nopea valmistus uusien tulostustekniikoiden avulla lyhentää oleellisesti potilaiden sairaala- ja toipumisaikaa.

Ricoh Europen toimitusjohtaja David Mills:

– Kun pitää pärjätä vähemmällä, innovatiivisten tulostustekniikoiden hyödyntäminen on olennaisessa roolissa, jotta eurooppalaisissa terveydenhuoltojärjestelmissä voidaan jatkossakin tarjota laadukasta hoitoa. Geelielinten tulostamisen kaltaisten uusien tekniikoiden ansiosta kirurgit voivat nykyään harjoitella ompeleiden tekemistä ja kasvainten poistamista ennen oikeita leikkauksia. Lääkeaineiden tulostaminen kerros kerrokselta niiden kohdentamiseksi tiettyjen sairauksien hoitamiseen voi pian olla arkipäivää.

Eliniänodotusten kasvaessa ja kroonisten sairauksien yleistyessä  hoidot muuttuvat luonteeltaan entistä monimutkaisemmiksi, kun potilaat elävät sairauksistaan huolimatta yhä vanhemmiksi. Tästä johtuu, että 65 % terveydenhuollon tuottajista käyttää uusia tulostustekniikoita, joilla voi valmistaa räätälöityjä materiaaleja eri tarkoituksiin, kuten ikääntyvien ja etäällä asuvien potilaiden tarpeisiin.

Terveydenhuollon ammattilaisista 46 % katsoo jopa, että jos 3D-tulostukseen ei investoida, heidän on vaikeaa vastata potilaiden tarpeisiin seuraavan viiden vuoden aikana.

Mills jatkaa:

– Huipputeknologiaa edustavat keksinnöt ovat vain osa sitä, miten terveydenhuollon toimijat hyötyvät tulostusteknologian kehityksestä. Terveydenhuolto on hallinnollisesti hyvin raskas ala. Digitalisoimalla järjestelmänsä palveluntarjoajat voivat vähentää paperitöitä, säästää aikaa sekä kustannuksia ja parantaa tietoturvaa.

Lisätietoja osoitteessa www.thoughtleadership.ricoh-europe.com/fi/

Huomautus: Ricoh teetti kvantitatiivisen tutkimuksen, jolla tutkittiin 787 eurooppalaisen terveydenhuollon päättäjän mielipiteitä.

[1] Yhteenveto OECD:n tarjoamista terveystiedoista: Europe 2016 – https://www.oecd.org/els/health-systems/Health-at-a-Glance-Europe-2016-CHARTSET.pdf

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy