ways managed print and automation services can help you create a sustainable print infrastructure

6 tapaa, joilla hallitut tulostus- ja automaatiopalvelut voivat auttaa sinua luomaan kestävän tulostusinfrastruktuurin

image

Useimpiin IT:stä ja toimitilojen hallinnasta vastaaviin osastoihin kohdistuu yhä enemmän paineita, kun organisaatiot pyrkivät saavuttamaan ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät ESG-tavoitteensa. Yksi keskeisistä painopistealueista on työpaikkojen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen nettonollatavoitteen saavuttamiseksi. Nopeuttaakseen ESG-tavoitteiden saavuttamista yrityksillä on erinomainen tilaisuus hyödyntää monesti huomiotta jäänyttä osa-aluetta: kestävää toimistotulostusta.

Helpottaakseen ESG-tavoitteiden saavuttamiseen liittyvää painetta ja kaventaakseen niiden saavuttamisen ja käytännön toimien välistä kuilua IT- ja toimitilapäälliköt kohdistavat katseensa yhä enemmän ulkopuolisiin toimittajiin. Me teemme yhteistyötä näiden organisaatioiden kanssa, jolloin kaikenkokoiset yritykset voivat hyötyä uusimmista, ympäristöystävällisimmistä tulostuslaitteista ja saavat tietoa tulostusinfrastruktuuristaan, mikä auttaa heitä entistä kestävämmän tulostusympäristön luomisessa.

Miten hallitut tulostus- ja automaatiopalvelut voivat edistää kestävämpää tulostusinfrastruktuuria organisaatiossasi?

image

1. Pilvitulostuksen infrastruktuuri ja analytiikka

Pilviteknologian ja kehittyneiden ohjelmistojen avulla hallitut tulostus- ja automaatiopalvelut vähentävät paperihukkaa ja pienentävät energiankulutusta. Kehittynyt analytiikka auttaa sinua tunnistamaan, mitkä tulostimistasi ovat yli- ja mitkä alikäytössä. Tiedon avulla voit parantaa tulostuskantasi tehokkuutta. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat yksityiskohtaisia kulutusraportteja, joiden avulla voit ottaa käyttöön vihreämpiä tulostuskäytäntöjä. Säännölliset ohjelmistopäivitykset ja ennakoiva huolto pitävät tulostimesi huippukunnossa ja edistävät kestävyyttä entisestään.

2. Automatisoidut, digitaaliset työnkulut

The World Countsin tietojen mukaan paperijäte muodostaa lähes puolet yritysten tuottamasta jätteestä. Nykyaikaisten tulostuslaitteiden skannausominaisuudet auttavat yritystäsi vähentämään paperin käyttöä, kun käyttäjät voivat muuntaa paperiasiakirjoja digitaalisiksi tiedostoiksi. Nämä tiedostot voidaan sitten integroida automatisoituihin työnkulkuihin pilvessä. Monitoimitulostimet (MFP) eivät ole nykyisin vain tulostimia, vaan avain digitaaliseen muutokseen. Hallitut tulostus- ja automaatiopalvelut voivat nousta keskeiseen rooliin, kun toimistosi varustetaan edistyneillä, pilvipalveluihin yhdistetyillä tulostuslaitteilla. Samalla varmistetaan tehokas, kestävien arvojen mukainen tulostusinfrastruktuuri. Käyttäjät voivat skannata ja muuntaa paperiasiakirjoja muokattaviin ja helposti haettaviin digitaalisiin muotoihin, mikä vähentää sekä hiili- että tulostuskustannuksia. Kun tulostaminen on välttämätöntä, voit toteuttaa älykkäitä ja kestäviä tulostuskäytäntöjä ohjelmistojen ja palveluiden avulla. Voit esimerkiksi varmistaa, että kaikki Microsoft Outlookin tulostustyöt ovat oletuksena mustavalkoisia ja kaksipuolisia.

3. Energian käyttö

Teknologian kehittyessä toimistotulostuslaitteiden ominaisuudet ja tehokkuus kehittyvät. Vanhemmat tulostinmallit käyttävät enemmän energiaa, mikä lisää tarpeettomia hiilidioksidipäästöjä käytön ja valmiustilan aikana. Voit tehdä tulostusinfrastruktuuristasi kestävämmän valitsemalla tulostuslaitteet, joiden kokonaisenergiankulutus (TEC) on alhainen ja joilla on energiaa säästäviä ominaisuuksia. Infrastruktuuria rakennettaessa on tärkeää ottaa huomioon tulostuslaitteiden kestävyys. Yksi tapa arvioida kestävyyttä on tarkastella tulostuslaitteiden TEC-arvoja sekä toimittajan tarjoamia lisäenergiaa säästäviä ominaisuuksia ja kestävään kehitykseen keskittyviä palveluita.

Uuden sukupolven tulostimet, kuten IM-C-sarjamme, esittelevät energiatehokkuuden uudet askelmerkit. Uusi mallistomme tarjoaa alan johtavan TEC-arvon ja on hyvä esimerkki siitä, kuinka moderni tulostusteknologia voi parantaa yrityksen suorituskykyä ja vähentää ympäristökuormitusta.

4. Laitteen valmistus

Toimistotulostimien valmistukseen liittyy väistämättä merkittävää materiaalien käyttöä, mukaan lukien muovit ja pakkaukset. Vastuullisten, tuotteen koko elinkaaren huomioivien käytäntöjen mukaisesti valmistettujen tulostimien valitseminen voi edistää merkittävästi yrityksesi kestävän kehityksen pyrkimyksiä.

Hallitut tulostus- ja automaatiopalvelut tukevat yhä enemmän kiertotalouden periaatteita laitteiden erikoistuneen elinkaarihallinnan avulla. Tämä sisältää kaiken alkuasennuksesta ja konfiguroinnista käyttöiän lopussa tapahtuvaan hakuun ja kierrätykseen. Jotkut palveluntarjoajat käyttävät kierrätettyä muovia jopa tuotteiden valmistuksessa vähentääkseen riippuvuutta kertakäyttöisistä muoveista.
Esimerkiksi IM-C-sarjamme asettaa uusia mittareita kestävälle kehitykselle. Sarjan laitteet on valmistettu vähintään 50 prosenttisesti kierrätysmuovista ja niillä on alan johtava energiatehokkuus. Ne tarjoavatkin tällä hetkellä kestävimpiä tulostusratkaisuja.

5. Käyttöiän loppumiseen liittyvät näkökohdat

Sähkö- ja elektroniikkaromu (SER), esimerkiksi käytöstä poistetut tulostimet, on kasvava huolenaihe maailmanlaajuisesti. Global E-waste Monitor 2020 -tutkimuksen mukaan maailmassa syntyi 53,6 miljoonaa tonnia sähkö- ja eletroniikkaromua vuonna 2019. Vuoteen 2030 mennessä tämän määrän ennustetaan nousevan huikeaan 74 miljoonaan tonniin, mikä vastaa 483 risteilyaluksen painoa.

Näitä järkyttäviä lukuja katsellessa on ratkaisevan tärkeää valita kestävän tulostuksen tarjoaja, jolla on vahva fokus myös laitteen elinkaaren lopun kestävyyteen. Etsi palveluntarjoajia, jotka tarjoavat "Zero Waste To Landfill" -käytäntöä, kuten RICOH Resource Smart Return -ohjelmaa. Näin varmistat, että käytöstä poistetut tulostimet, väriainesäiliöt ja -kasetit kierrätetään vastuullisesti.

6. Hiilitase

Edes ympäristötietoisin toimittaja ei voi taata täysin kestävää tulostusta kompensoimatta tulostuslaitteidesi hiilijalanjälkeä.

RICOHin Carbon Balanced Service käyttää laadukkaita hiilitaseprojekteja yhtenä menetelmistään auttaa sinua saavuttamaan hiilineutraalin tulostuksen tavoitteesi. Kumppanimme Climate Neutral Group toimittaa projektit ja varmistaa, että ne täyttävät korkeimmat kansainväliset kestävän kehityksen standardit, mukaan lukien Gold- ja Verified Carbon -standardit.

Valitse viisas ja kestävä asiantuntija kumppaniksesi!

Oikean toimittajan valitseminen on ratkaisevan tärkeää kestävän tulostusinfrastruktuurin luomisessa. Ricoh on eteenpäin katsova tulostuksen ja automaatiopalvelujen asiantuntija, jonka toiminnan ytimessä on kestävyys. RICOH Sustainability Optimization -ohjelman ja Carbon Balanced Service -palvelun kautta saat kestävän kehityksen neuvonantajia, jotka tarjoavat sinulle työkaluja ja tietoja hiilijalanjälkesi jatkuvaan seuraamiseen ja sen pienentämiseen.
 
Yhteistyössä Ricohin kaltaisen kestävän tulostuspalvelutuottajan kanssa et ota käyttöön vain hallittuja tulostus- ja automaatiopalveluita, vaan olet luomassa kestävää tulevaisuutta organisaatiollesi.
Harald List

Harald List

EMEA-alueen tuote- ja palveluhallinnon johtaja, Ricoh Europe