Digitaalinen arkistointi – lainmukaisuus ilman tietokaaosta

image

Teoriassa digitalisoitu toimisto kuulostaa monista organisaatioista houkuttelevalta

Enää aikaa ei kulu arkistojen kaiveluun, tulostuskuluissa säästetään ja tarvittavat tiedot ovat saatavilla yhdellä napsautuksella. Kun kuitenkin tarkastellaan lakimääräykset täyttävää suojattua tallennusta, asia ei enää olekaan yksinkertainen. Siksi monet organisaatiot käyttävät varmuuden vuoksi mieluummin paperiarkistoja. 
 
Näin ei ole kuitenkaan välttämätöntä toimia. Näytämme sinulle, kuinka voit ottaa käyttöön digitaalisen arkistointiratkaisun organisaatiossasi sujuvasti ja tarvittavien määräysten mukaisesti
image

Toimiston digitalisointi – mitä organisaatiosi tarvitsee

Kun organisaatiot tavoittelevat digitaalista toimintamallia, monet niistä päättävät aluksi vähentää tiedonhaun kaaosta lyhyellä tähtäimellä. Fyysisten asiakirjojen tallennuksen lisäksi tai sen sijaan käytetään asiakirjaskanneria. Esimerkiksi kuitit skannataan ja niitä säilytetään digitaalisessa muodossa kymmenen vuotta, jolloin niiden lämpöpaperiversiot ovat jo kauan sitten haalistuneet. 


Sijainnista ja toimialasta riippuen toiminnallisuuden, tehokkuuden ja lainmukaisuuden on täytettävä tietyt kriteerit. On myös varmistettava, että asiakirjoja ei pelkästään digitalisoida skannaamalla, vaan ne myös indeksoidaan, jotta niitä voidaan etsiä ja hakea. Siksi jokainen tekstirivi on digitalisoitava, jotta kaikki tiedot ovat saatavilla yhdellä nopealla haulla. 


Ratkaisun tähän kaikkeen voivat tarjota asiakirjahallintajärjestelmät (DMS), jotka mahdollistavat kaiken mahdollisen tiedon digitaalisen arkistoinnin. Ne myös tukevat saapuvien asiakirjojen, laskujen tai lähetysluetteloiden skannausta. Näin kaikki tarvittavat tiedostosi ovat yhdessä digitaalisessa paikassa, ja voit vaihtaa tallennuksen pilveen tai omaan palvelinarkkitehtuuriisi. 


Tuloksena on parempi työnkulku, sillä valtuutetuilla työntekijöillä on pääsy kaikkiin tarvittaviin tietoihin sijainnista tai laitteesta riippumatta. Lisäksi tärkeimpiä asiakirjoja voidaan suojata helpommin valtuuttamattomalta käytöltä, koska digitaalinen pääsy voidaan liittää salasanoihin, käyttäjätunnuksiin ja IP-osoitteisiin. VPN-järjestelmien ansiosta tiedostoja voidaan käyttää liikkeellä ollessa tai etätöissä yhtä turvallisesti kuin toimistolla. 


Voit myös varmistaa sopimusten laillisuuden DMS-järjestelmässä sähköisellä allekirjoituksella

Digitaalinen arkistointi

Arkistointi tarkoittaa digitaalisessa prosessissa pitkäaikaista ja muuttumatonta tallennusta. Organisaation koosta riippuen arkistointi voidaan toteuttaa ulkoistetulla palveluinfrastruktuurilla pilvessä tai omilla palvelimilla. Kun tiedot on arkistoitu, valtuutetut työntekijät voivat käyttää niitä mistä tahansa.

Muuttumattomuus

Säilytettäviä asiakirjoja ei voida muuttaa digitaalisesti, tai niissä on oltava muutosloki (esimerkiksi virheiden tai korjausten varalta). Tämän ansiosta kaikki muutokset, muutosten tekijät ja tiedot ovat jäljitettävissä. Varmentamisen ansiosta digitaalinen asiakirja ja paperiasiakirja ovat identtisiä. 
 
Kattavan DMS-ratkaisun ansiosta näistä näkökohdista ei tarvitse huolehtia. Järjestelmä huolehtii kaikista vaiheista, joissa digitaalisista tiedoista tehdään lakimääräysten mukaisia ja ne dokumentoidaan.

Johtopäätös: hankkiudu eroon tiedostokaaoksesta turvallisesti ja tehokkaasti

Digitaalinen arkistointi tekee jokapäiväisestä työstä huomattavasti käytännöllisempää työntekijöille.
Kun tietoja voidaan käyttää nopeammin ja turvallisemmin kaikista paikoista ja käytössä on turvallinen sähköinen allekirjoitus, voit parantaa digitaalista työskentelyä ja varmistaa vaatimustenmukaisuuden. 
 
Voimme auttaa sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön organisaatiollesi sopivan digitaalisen arkistointiratkaisun. 
Ricoh on kansainvälinen työpaikkojen digitalisoinnin asiantuntija. Maailmanlaajuisen verkostomme, kokemuksemme ja suhteidemme ansiosta voimme tarjota laadukasta tukea kaikenkokoisille organisaatioille.

Ollaan yhteyksissä

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Ota yhteyttä konsulttiimme ja kerro, kuinka voimme auttaa yritystäsi.

Ota yhteyttä