Evästekäytäntö

Ricoh hyödyntää evästeitä ja muita tiedonkeruuvälineitä tarjotakseen sinulle paremman käyttökokemuksen tällä sivustolla. Voit katsoa lisätietoja näiden asetusten muuttamisesta ja tutustua evästeisiin tarkemmin täällä.

TIETOSUOJA-JA YKSITYISYYDENSUOJASELOSTE

Mitä tämä seloste sisältää?

Tässä tietosuoja- ja yksityisyydensuojaselosteessa kerrotaan, keitä me olemme, miksi ja miten käsittelemme henkilötietoja, ja mikäli kyseiset henkilötiedot liittyvät sinuun, mitä oikeuksia sinulla on  ja kuinka voi tarvittaessa olla meihin yhteydessä.

Keitä olemme?

Me olemme Ricoh Finland Oy. Yhteystietomme ja muut tietomme  löytyvät tämän selosteen lopusta. Me toimimme rekisterinpitäjänä tämän selosteen mukaisesti käsiteltävien henkilötietojen osalta (ellei tässä selosteessa ole toisin todettu).

Kenen henkilötietoja käsittelemme?

Voimme käsitellä sinuun liittyviä henkilötietoja, jos:

  • Olet meidän asiakkaamme tai toimittajamme.
  • Käytät tuotteitamme tai palveluitamme.
  • Työskentelet meidän asiakkaallemme tai toimittajallemme, tai jollekin taholle, joka käyttää tuotteitamme tai palveluitamme.
  • Haluamme mainostaa tai markkinoida tuotteitamme tai palveluitamme sinulle tai työnantajallesi taikka toimeksiantajallesi. Tällaisessa tapauksessa olemme voineet saada tietosi suoraan sinulta (esimerkiksi verkkosivujemme kautta; messujen tai näyttelyn yhteydessä) tai muusta lähteestä.

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Voimme käsitellä sinuun liittyviä henkilötietoja, jotka olemme saaneet joko sinulta tai muualta. Käsittelemämme sinua koskevat henkilötiedot voivat sisältää alla kuvattuja tietoja.

Henkilötietosi

Voimme käsitellä muun muassa seuraavia sinuun liittyviä henkilötietoja:

  • Nimesi.
  • Työnantajasi tai toimeksiantajasi, sekä toimenkuvasi tai osasto, jolla työskentelet.
  • Osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi tai muut yhteystiedot (yhteystiedot voivat liittyä työhösi tai sinuun henkilökohtaisesti riippuen siitä liittyykö välisemme suhde sinuun henkilökohtaisesti vai työnantajaasi tai toimeksiantajaasi).

Tiedot, joita saamme välisemme viestinnän kautta

Voimme käsitellä kanssasi käydyn viestinnän kautta saamiamme sinuun liittyviä tietoja, muun muassa:

  • Sinun liittyvät tiedot, jotka saamme sinulta puhelimessa, sähköpostitse, verkkosivujemme kautta, sosiaalisessa mediassa tai muulla tavalla viestinnän yhteydessä.
  • Tiedot, jotka annat meille tai jotka saamme, kun käytät verkkosivujamme, vastaanotat tai tilaat tuotteitamme tai palveluitamme, toimitat meille tuotteita tai palveluja, esität tuotteita koskevia tiedusteluita, teet tilauksen, osallistut kilpailuun, mainoskampanjaan tai kyselyyn, olet meihin yhteydessä raportoidaksesi ongelmasta, tai teet mitä tahansa edellä mainittua työnantajasi tai toimeksiantajasi puolesta.

Sinun tai työnantajasi taikka toimeksiantajasi kanssa tekemiimme liiketoimiin liittyvät tiedot

Voimme käsitellä muun muassa seuraavia tietoja sinun tai työnantajasi tai toimeksiantajasi kanssa tekemiämme liiketoimia koskien:

  • Sinun tai työnantajasi tai toimeksiantajasi kanssa tekemiämme liiketoimia koskevat tiedot (esimerkiksi sinulle tai työnantajallesi tai toimeksiantajallesi toimittamamme tai sinulta, työnantajaltasi tai toimeksiantajaltasi saamamme tuotteita tai palveluita koskevat tiedot)
  • Muut sinua koskevat tiedot, joiden käsittely on välttämätöntä sopimuksen solmimiseksi sinun, työnantajasi tai toimeksiantajasi kanssa taikka tällaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (esimerkiksi, työnteko-oikeutta koskevat tiedot sekä luottoluokituslaitoksilta saadut tiedot silloin, kuin tällaiset tiedot ovat välttämättömiä asianmukaisten tarkastusten tekemiseksi sinun, työnantajasi tai muun sinuun liittyvän tahon kanssa tehtävään sopimukseen liittyen).
  • Tiedot koskien tapahtumia, joihin sinut tai sinuun liittyviä tahoja on kutsuttu, sekä henkilötietojasi sekä mieltymyksiäsi siinä laajuudessa, kuin tällaiset tiedot ovat merkityksellisiä kyseessä olevien tapahtumien järjestämisen ja hoitamisen kannalta (esimerkiksi, ruokavaliota koskevat rajoitukset).
  • Sinua koskevat tiedot, jotka annat meille tai jotka saamme siinä yhteydessä, että vierailet meillä (esimerkiksi sisäänkirjautumista koskevat tiedot tai tiedot, joita valvontakameramme tallentaa sinusta vierailusi yhteydessä, taikka mikäli annat meille kulkuvälineesi rekisteröintitietoja).

Mitä henkilötietoja käsittelemme, kun käytät verkkosivujamme?

Kun käytät verkkosivujamme, saamme sinua koskien muun muassa seuraavia tietoja:

  • Tekniset tiedot, kuten internetin protokollaosoite (IP-osoite) tietokoneesi yhdistämiseksi internettiin, kirjautumistietosi, selaintyyppi ja -versio, aikavyöhyketiedot, tiedot selaimen liitännäissovelluksista ja versiosta sekä käyttöjärjestelmästä ja -alustasta;
  • Käyntiäsi koskevat tiedot, mukaan lukien URL-tiedot kokonaisuudessaan, tieto koskien sivua, jolta tulit sivustollemme sekä sivustomme selailutiedot (mukaan lukien päivämäärä ja aika), katsomasi ja hakemasi tuotteet, sivujen vastaamisnopeus, latausvirheet, tiettyjen sivujen vierailuajat, sivuja koskevat vuorovaikutustiedot (kuten selaustiedot, klikkaukset ja muu hiiren käyttö), keinot, joilla sivuilta on poistuttu, puhelinnumerot, joista on soitettu asiakaspalvelunumeroomme tai tiedot sosiaalisen media kanavista, joiden välityksellä olet ollut yhteydessä asiakaspalvelutiimiimme.

Evästeet

Evästeidemme käyttö henkilötietojen käsittelyä koskien on selitetty evästekäytännöt-selosteessamme , johon pyydämme sinua tutustumaan.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraaviin käyttötarkoituksiin:

  • Sopimusten solmimiseksi ja täytäntöön panemiseksi sinun, työnantajasi tai toimeksiantajasi kanssa.
  • Tietojen käsittely:
  1. tuotteiden ja palveluiden toimittamiseksi asiakkaille tai muille kyseisten tuotteiden ja palveluiden käyttäjille;
  2. tuotteiden ja palveluiden vastaanottamiseksi toimittajilta;
  3. asiakas- ja toimittajasuhteidemme sekä tuotteidemme ja palveluidemme muiden käyttäjäsuhteiden hoitamiseksi ja hallinnoimiseksi;
sikäli, kuin sinä, työnantajasi tai toimeksiantajasi on tuotteiden tai palveluiden asiakas, käyttäjä tai toimittaja kyseessä olevia käyttötarkoituksia koskien.
  • Mainostaminen ja markkinointi sekä tuotteitamme ja palveluitamme koskevien tietojen jakaminen. Tietoa voidaan jakaa esimerkiksi suoramarkkinoinnin muodossa (kuten sähköpostitse) tai puhelimitse. Tämä voi sisältää ehdotuksia ja suosituksia sinua, työnantajaasi tai toimeksiantajaasi mahdollisesti kiinnostavia tuotteita tai palveluita koskien. Ilmaisemasi mieltymykset otetaan tällöin soveltuvilta osin huomioon.
  • Verkkosivujemme hallinnointi käyttöehtojemme mukaisesti sekä sisäiset toiminnot, kuten vianetsintä, datan analysointi, testaaminen, tutkimus, tilastolliset tarkoitukset sekä erilaiset kyselyt.
  • Verkkosivujemme parantamiseksi varmistaaksemme, että verkkosivujen sisältö esitetään mahdollisimman tehokkaasti sekä sinulle että tietokoneellesi.
  • Pitääksemme verkkosivumme ja muut järjestelmämme turvallisina ja suojattuina.
  • Mitataksemme ja ymmärtääksemme sinulle ja muille tarjoamiemme mainostemme tehokkuuden sekä toimittaaksemme relevanttia mainontaa.

Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

Voimme jakaa henkilötietojasi seuraaville tahoille:
• Kenelle tahansa konsernimme jäsenelle, eli tytäryhtiöillemme, emoyhtiöllemme tai sen tytäryhtiöille. • Asiaankuuluville kolmansille osapuolille, kuten:

  1. liikekumppaneillemme, asiakkaillemme, toimittajillemme sekä alihankkijoillemme, joita käytämme minkä tahansa sinua, työnantajaasi tai toimeksiantajaasi koskevan sopimuksen tai muun liiketapahtuman täyttämisessä tavanomaisten liiketoimien yhteydessä;
  2. tilintarkastajillemme, lainopillisille neuvonantajillemme ja muille ammattimaisille neuvonantajillemme tai palveluntarjoajillemme;
  3. luottoluokituslaitoksille luottotietojesi arvioimiseksi siinä yhteydessä, kun arvioiminen tapahtuu sinun, työnantajasi tai toimeksiantajasi kanssa tehtävän sopimuksen solmimisen yhteydessä;

• Verkkosivujemme kautta saatujen tietojen osalta:
  1. mainostajillemme ja mainosverkostoillemme, jotka tarvitsevat tietoja valitakseen ja tarjotakseen sinulle ja muille relevantteja mainoksia. Emme luovuta mainostajillemme tietoja tunnistettavissa olevista henkilöistä, vaan toimitamme heille yhteenvetoja käyttäjätiedoistamme. Saatamme myös käyttää yhteenvetoja auttaaksemme mainostajiamme saavuttamaan haluamansa kohdeyleisön. Saatamme käyttää sinusta keräämiämme henkilötietoja, jotta pystymme vastaamaan mainostajiemme toiveisiin ja näyttämään heidän mainoksensa kohdeyleisölle Evästekäytännöt-selosteen edellytysten mukaisesti;
  2. analyytikoille ja hakukonepalveluiden tarjoajille (muun muassa A/B-testaus työkalut), jotka avustavat meitä verkkosivujemme parantamisessa ja optimoinnissa evästekäytännöissämme todetun mukaisesti.

Muita tahoja, joille saatamme luovuttaa tietoja

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille:

  • Siinä tapauksessa, että myymme tai ostamme liiketoimintoja tai omaisuuseriä, jolloin saatamme luovuttaa henkilötietojasi liiketoiminnon tai omaisuuserän mahdolliselle myyjälle tai ostajalle tämän tietosuoja- ja yksityisyydensuojaselosteen mukaisesti.
  • Mikäli kolmas osapuoli ostaa meidät tai merkittävän osan omaisuuseristämme, jolloin hallussamme olevat asiakkaitamme koskevat henkilötiedot ovat yksi siirtyvistä omaisuuseristä.
  • Mikäli olemme velvollisia luovuttamaan tai jakamaan henkilötietojasi lakisääteisen velvoitteen nojalla, toimitusehtojemme tai muiden kanssasi solmimiemme sopimuksien täytäntöön panemiseksi tai soveltamiseksi; tai Ricohin, sen asiakkaiden tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojelemiseksi. Tämä käsittää muun muassa tietojen vaihtamisen muiden yhtiöiden ja organisaatioiden kanssa petosten estämiseksi ja luottoriskin vähentämiseksi.

Mitkä ovat henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet?

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavien oikeusperusteiden nojalla:

  • Mikäli sinun etukäteisen suostumuksesi hankkiminen ennen kyseessä olevaa henkilötietojen käsittelyä on välttämätöntä, jotta meillä on lupa käsitellä tietojasi, hankimme suostumuksesi ja toimimme sen mukaisesti kyseessä olevaa henkilötietojen käsittelyä koskien (katso alta, kuinka voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa). 
  • Muissa tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi, mikäli se on välttämätöntä:
  1. sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jonka osapuolena sinä olet tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi sinun pyynnöstäsi;
  2. meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi; tai
  3. meidän tai toisen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, ainoastaan sellaisissa olosuhteissa, että etusi tai perusoikeutesi ja -vapautesi eivät syrjäytä tällaisia etuja (useimmat tilanteet, joissa käsittelemme henkilötietojasi työnantajasi tai toimeksiantajasi suhteen vuoksi, kuuluvat tämän käsittelyperusteen alle).

Henkilötietojesi toimittaminen tässä tietosuoja- ja yksityisyydensuojaselosteessa kuvatulla tavalla on osittain sopimukseen perustuva edellytys. Esimerkiksi tehdessäsi tilauksen, sinun tulee toimittaa meille tiettyjä henkilötietoja tässä selosteessa määriteltyjä käsittelyperusteita varten. Mikäli kyseisiä henkilötietoja ei toimiteta meille asianmukaisesti, emme välttämättä pysty täyttämään sopimusvelvoitteitamme ja näin ollen tilauksen tekeminen ei välttämättä onnistu.


Missä käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemämme henkilötietosi voidaan siirtää ja niitä voidaan säilyttää Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolella sijaitsevalla alueella, jossa soveltuva tietosuojasääntely ei välttämättä ole vastaava. Tietoja voi myös käsitellä sellainen ETA-alueen ulkopuolelle sijoittunut henkilöstö, joka työskentelee meidän tai jonkin alihankkijamme lukuun. Tämä koskee muun muassa tilausten täytäntöönpanoa, maksutietojen käsittelyä sekä tukitoimintojen tuottamista. Mikäli henkilötietoja siirretään palveluidemme tuottamisen yhteydessä, toteutamme kaikki kohtuullisessa määrin välttämättömät toimenpiteet tietojen asianmukaiseksi suojaamiseksi, kuten asianmukaiset suojatoimet, esimerkiksi Euroopan Unionin komission hyväksymien henkilötietojen siirtoa koskevien mallisopimuslausekkeiden käyttäminen (katso http://ec.europa.eu/justice/dataprotection/internationaltransfers/transfer/index_en.html), ja varmistamme että tietoja käsitellään tietoturvallisesti ja tämä tietosuoja- ja yksisyisyydensuojaselosteen mukaisesti.  Kaikki käsittelemämme henkilötiedot säilytetään tietoturvallisesti. Maksutapahtumat salataan asianmukaisen teknologian avulla. Mikäli olemme antaneet sinulle salasanan (tai olet valinnut salasanan), joka mahdollistaa sinulle pääsyn verkkosivujemme tiettyihin osiin tai tiettyihin järjestelmiimme, sinun velvollisuutesi on pitää salasana salassa. Pyydämme, ettet jaa salasanaa kenellekään muulle. Valitettavasti tiedon siirto internetissä ei ole täysin turvallista. Vaikkakin teemme parhaamme henkilötietojesi suojelemiseksi, emme voi taata verkkosivuillemme siirrettyjen tietojesi turvallisuutta ja näin ollen tietojen siirto tapahtuu omalla riskilläsi. Vastaanotettuamme tietosi, noudatamme tiukkoja prosesseja ja turvallisuusmekanismeja pyrkiäksemme estämään asiattoman pääsyn tietoihisi.

Kuinka pitkään käsittelemme henkilötietoja?

Käsittelemme henkilötietoja vain niin kauan kuin käsittely on tietojen käsittelyperusteen (tai -perusteiden) nojalla tarpeellista, minkä jälkeen tiedot poistetaan tai arkistoidaan lukuun ottamatta sellaisia tietoja, joiden käsittelyn jatkaminen on välttämätöntä meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai muun oikeutetun tai lainmukaisen perusteen toteuttamiseksi.

Mitkä ovat sinun oikeutesi?

Koskien niitä henkilötietojasi, joita me käsittelemme, sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Voit vaatia saada tarkastaa sinusta käsiteltäviä henkilötietoja (katso alla oleva kohta koskien tarkastusoikeutta )
  • Voit vaatia käsittelemiemme epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisua
  • Tietyissä tilanteissa (tavanomaisesti silloin, kun sinä olet toimittanut meille kyseessä olevat henkilötiedot, eikä niiden käsittelyn jatkaminen ole enää välttämätöntä), voit olla oikeutettu vaatimaan, että poistamme kyseessä olevat henkilötiedot.
  • Tietyissä tilanteissa (erityisesti silloin, kun henkilötietojesi käsittely on perustunut oikeutettuun etuumme, eikä meillä ole pakottavaa oikeutettua perustetta jatkaa tietojesi käsittelyä), sinulla voi olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sinuun liittyvän erityisen syyn nojalla.
  • Sinulla voi myös olla oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä.
  • Tietyissä tilanteissa sinulla voi olla oikeus saada sinua koskevat, mielle toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle taholle meidän estämättä.
  • Mikäli käsittelemme henkilötietojasi sinun antaman etukäteisen suostumuksen nojalla, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa , minkä jälkeen lopetamme kyseessä olevan tietojenkäsittelyn.
  • Mikäli haluat tehdä valituksen mistä tahansa toteuttamastamme henkilötietojesi käsittelystä, voit olla meihin yhteydessä  tai esittää virallisen valituksen Suomen tietosuojavaltuutetulle .

Kuinka voit peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn?

Milloin henkilötietojesi käsittely on perustunut suostumukseen voit peruuttaa henkilötietojesi käsittelyä koskevan suostumuksen: Lähettämällä sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: info@ricoh.fi

  • Lähettämällä kirjepostia alla mainittuun osoitteeseen.

Kuinka voit käyttää tarkastusoikeuttasi?

Voit käyttää tarkastusoikeuttasi: Lähettämällä meille sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: info@ricoh.fi

  • Lähettämällä meille kirjepostia alla mainittuun osoitteeseen.
Otathan huomioon, että saatamme joutua pyytämään sinulta lisätietoja, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi ennen pyydettyjen tietojen toimittamista.

Yhteystietomme – yhteydenotot

Osoitteemme on:

Ricoh Finland Oy
Niittytaival 13 02200 Espoo
Yhteyshenkilö: Anne Hernetkoski
Puhelinnumero: 0207 370 300
Sähköposti: info@ricoh.fi

Tietosuojavaltuutettu

Tietosuojavaltuutettu  on Suomen toimivaltainen valvontaviranomainen ja antaa lisätietoa oikeuksistasi ja velvollisuuksistamme henkilötietojasi koskien, sekä käsittelee mahdolliset käsittelytoimistamme tekemäsi valitukset.

Muutokset tähän selosteeseen

Kaikki tähän selosteeseen tehtävät muutokset julkaistaan tällä verkkosivulla, ja tarvittaessa muutoksista ilmoitetaan sinulle sähköpostitse. Kehotamme sinua tarkastamaan tämän tietosuoja- ja yksityisyydensuojaselosteen tasaisin väliajoin mahdollisten muutosten varalta.

Selosteen päiväys

Tämä seloste on päivitetty viimeksi 17.5.2018