Ricoh Group julkaisee ESG-tietokirjan 2021 ja TCFD Report 2021 -raportin
15.10.2021

Ricoh Group julkaisee ESG-tietokirjan 2021 ja TCFD Report 2021 -raportin

TOKIO, 15. lokakuuta 2021 – Ricoh Company, Ltd. on tehnyt kaksi julkaisua liittyen ESG-raportointiin.

Julkaisusta Ricoh Group ESG Data Book 2021 löytyy tietoa ympäristö-, sosiaali- ja yhteiskuntavastuuseen liittyvistä toimenpiteistä. Ricoh Group TCFD* 2021-raportissa tutustutaan yhtiön ilmastonmuutokseen liittyviin taloudellisiin mahdollisuuksiin ja riskeihin. 

Ricoh tavoittelee kestävää yhteiskuntaa taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöllisten tekijöiden tasapainon kautta. 

Kestävän yhteiskunnan saavuttamiseksi Ricoh on tunnistanut 17 ESG tavoitetta. Tavoitteet liittyvät sosiaalisten kysymysten ratkaisemiseen liiketoiminnan avulla sekä kestävän hallintainfrastruktuurin tukemiseen. Tavoitteita tukeva toiminta on sisällytetty Ricoh Groupin liiketoimintaan. 

Ricoh Groupin tavoitteena on olla "Zero-carbon Society". Näin ollen Ricoh Groupin tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen nollaaminen koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä. Vuoden 2030 välitavoitteena on 63 prosentin kasvihuonepäästövähennys verrattuna vuoden 2015 lukuihin. Tavoitteellaan Ricoh Group osallistuu kansainväliseen SBTi:n aloitteeseen, joka tähtää ilmaston lämpenemisen pysäyttämisen 1,5 celsiusasteen tasolle. 

Maaliskuun 2021 loppuun mennessä 31 Ricoh-yritystä 24 maassa siirtyi käyttämään sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköä. Ricoh lippulaivatuotteet, A3 monitoimitulostimet, ovat koottu 100% uusiutuvalla sähköllä vuodesta 2019 lähtien. 

Ricoh Group huomioi sidosryhmien odotukset ja toiveet, viestien heitä kiinnostavista asioista. Liiketoiminnallaan yhtiö pyrkii edistämään yhteiskunnallisten asioiden ratkaisemista. 

Tietoja Ricoh Groupin ESG-tietokirjasta 

Vuodesta 2019 lähtien Ricoh on julkaissut ESG:n tietokirjaa osana vuosiraporttiaan ja jakanut tietoa aiheeseen liittyen verkkosivuillaan. Tietokirja antaa sidosryhmille yksityiskohtaisia tietoja Ricohin vuotuisesta edistymisestä ESG-tavoitteissa. 

Ricoh on vuodesta 2020 lähtien parantanut vuosiraporttiaan vastaamaan ESG-pohjaisia vaatimuksia mittarien ja esitettyjen tietojen suhteen. Uutta sisältöä ovat: 

  1. ESG-tavoitteiden tulokset tilikaudelta 2020 
  2. Ympäristötiedot, mukaan lukien uusiutuvan energian käyttömäärä, neitseellisen materiaalin käyttöaste ja tuotteiden määrä 
  3. Sosiaaliseen pääomaan liittyvät tiedot, mukaan lukien työntekijöiden prosenttiosuus ikäluokittain, naispuolisten työntekijöiden prosenttiosuus  johtotehtävissä, työntekijöiden kansainvälinen vaihtuvuus ja vammaisten työntekijöiden työllisyysaste 

Ricoh Group ESG Data Book 2021 - 1 

Tietoja Ricoh Group TCFD -raportista 

Ilmastonmuutos on tällä hetkellä ihmiskunnan suurin ongelma. Ricoh ilmoitti vuonna 2018 sitoutuvansa TCFD:n suosituksiin. Siitä lähtien Ricoh on määritellyt ilmastonmuutokseen liittyvät riskit ja mahdollisuudet, edistänyt hillitsemis- ja sopeutumistoimia sekä julkistanut TCFD-kehykseen perustuvia tietoja verkkosivuillaan. TCFD-raportin tarkoituksena on tiedottaa sidosryhmiä Ricoh ilmastonmuutokseen liittyvistä aloitteista ja toimista.

*Task Force on Climate-Related Financial Disclosures, TCFD on kansainvälisen Financial Stability Boardin (FSB) perustama työryhmä. Tavoitteena on tiedottaa yrityksiä ilmastonmuutokseen liittyvistä riskeistä ja mahdollisuuksista, tarjoten samalla vakautta rahoitusmarkkinoille sekä helpottaa sujuvaa siirtymistä vähähiiliseen yhteiskuntaan.   

Aiheeseen liittyvät linkit 

Ricoh Groupin ESG-tietokirja 

https://www.ricoh.com/sustainability/databook

TCFD-kehykseen perustuva tietojen julkistaminen 

https://www.ricoh.com/sustainability/environment/management/tcfd.html

Ricoh-konsernin kestävän kehityksen tavoitteet

https://www.ricoh.com/sustainability/materiality/

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy