Ricoh ja Celanese laajentavat yhdessä ympäristövastuullisuusvalmiuksiaan
31.01.2023

Ricoh ja Celanese laajentavat yhdessä ympäristövastuullisuusvalmiuksiaan

Uusiutuva selluloosakalvo tukee tuotemerkkejä ja tulostuspalvelujen tarjoajia niiden pyrkiessä laminaattisovellusten kestävään tuotantoon.

Ricoh Europe, Lontoo, 31. tammikuuta 2023 - Ricoh antaa edistyksellisille tulostuspalveluntarjoajille mahdollisuuden tukea tuotemerkkejä niiden ottaessa käyttöön kestävämpiä tuotteita ja käytäntöjä kumppanuutensa kautta biopolymeerikalvojen valmistaja Celanesen kanssa.

Ricoh tekee yhteistyötä Celanesen kanssa laajentaakseen kestäviä mahdollisuuksia kalvolaminoiduille painotuotteille, jotka on tuotettu arkkipainokoneilla, kuten RICOH Pro™ C9200:lla.
Ricoh tekee yhteistyötä Celanesen kanssa laajentaakseen kestäviä mahdollisuuksia kalvolaminoiduille painotuotteille, jotka on tuotettu arkkipainokoneilla, kuten RICOH Pro™ C9200:lla.

Celanese Clarifoil® Cellulosic Film on ihanteellinen sekä märkä- että lämpölaminointisovelluksiin, ja se tarjoaa kestävän vaihtoehdon fossiilisiin polttoaineisiin perustuville muovikalvoille, joita käytetään yleisesti nykypäivän painolaminoinnissa. Kalvon valmistuksessa käytetään uusiutuvaa puumassaa, joka on peräisin PEFC-sertifioiduista, nopeasti kasvavista eukalyptuspuista, joita ei ole geneettisesti muunneltu. Kalvo on saatavana kiiltävänä, joka tarjoaa loistavan kiillon, tai mattapintaisena, joka on tyylikäs, helposti luettava ja kirjoitettava pinta. Kalvossa on luonnollinen kuiva kosketus ja kestävä pinta, joka soveltuu lakkaukseen, foliointiin ja liimaukseen.

Kalvo laajentaa tuotemerkkien valinnanvaraa ympäristövastuullisista vaihtoehdoista esimerkiksi kirjankansissa, ruokalistoissa ja ostopaikkamateriaaleissa. Celanese Clarifoil® Cellulosic Film on sertifioitu biopohjainen, vedessä biologisesti hajoava sekä koti- ja teollisuuskompostoituva. 

Erwin Busselot, Ricoh Graphic Communicationsin, Ricoh Europe, Business Innovation & Solutions -yksikön johtaja, kommentoi: "Etsimme aina tapoja parantaa tulostuksen ja käytettyjen materiaalien kestävyyttä. Clarifoil®-selluloosafilmi on yhteensopiva Ricohin toneripohjaisten arkkipainokoneiden kanssa (Pro C9200 -sarja, RICOH ProTM C7200sx -sarja, RICOH ProTM C5300s -sarja ja RICOH ProTM 8300s -sarja), ja se voidaan jälkikäteen laminoida, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon perinteisille fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuville muovikalvoille. Uusiutuva, biohajoava ja kompostoituva kalvo auttaa tuottamaan tehokkaita sovelluksia pienemmällä ympäristövaikutuksella. Kumppanuus on seurausta Smithers Pira -vaatimustenmukaisuustodistuksen saamisesta, joka takaa EU:n elintarvikepakkauslainsäädännön noudattamisen ja osoittaa edelleen Ricohin sitoutumisen kestävän tuotantoteknologian mahdollistamiseen asiakkaillemme."

Ramune Shepherd, Celanesen kentän kehittämispäällikkö, lisää: "Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Ricohin kanssa auttaaksemme tuotemerkkejä tekemään kestävään kehitykseen tähtääviä valintoja. Clarifoil®-selluloosafilmi valmistetaan luonnollisesta lähteestä tarkkuusvaluprosessilla, joka tarjoaa erinomaisen optisen kirkkauden, laajan valikoiman kalvonpaksuuksia ja suosittuja pintakäsittelyjä."

Clarifoil®-selluloosakalvo on saatavilla kaikkialla EMEA-alueella.

Lisätietoja sertifioinnista tai teknisiä tietoja saat osoitteesta biopolymers@celanese.com, numerosta 00 44 1332 681205 tai osoitteesta www.ricoh-europe.com.

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy