Ricoh tehostaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistoimia Scope 3 -vähennysskenaarion avulla
13.07.2023

Ricoh tehostaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistoimia Scope 3 -vähennysskenaarion avulla

Maailmanlaajuisten kasvihuonekaasupäästöjen visualisointi ja vähentäminen luokassa 4: Kuljetus ja jakelu tuotantoketjun alkupäässä

TOKiO, 13. heinäkuuta 2023 – Ricoh Company, Ltd. on muotoillut Scope 3 -toimitusketjun kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisskenaarion, joka tukee pyrkimyksiä tehostaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä huhtikuussa 2023 alkaneen 21st keskipitkän aikavälin strategian aikana. Tämä skenaario mahdollistaa Ricohille tavoitteidemme hienosäätämisen ja sisältää kasvihuonekaasupäästöjen vähennysmäärät ja -toimet Scope 3 -luokille: Luokka 1 (ostetut tavarat ja palvelut), luokka 4 (kuljetus- ja jakeluketjun alkupäässä) ja luokka 11 (myytyjen tuotteiden käyttö).

Vuonna 2017 sitouduimme vähentämään käytännössä kaikki kasvihuonekaasupäästömme koko arvoketjussamme ja siirtymään 100 %:sti uusiutuvaan sähköön vuoteen 2050 mennessä. Ricoh sai hyväksynnän Science Based Targets Initiative (SBTi) -järjestöltä vuonna 2020 sille, että tavoitteemme ovat SBTi:n 1,5 °C:n kriteerien mukaisia. Olemme ylpeitä siitä, että olemme edistyneet merkittävästi, mukaan lukien huomattava 63 %:n vähennys Scope 1 ja 2-kasvihuonekaasupäästöissä vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2015 tasoon. Tavoitteemme Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiselle vuoteen 2030 mennessä on 40 % verrattuna vuoden 2015 tasoon, ja tämä tavoite kattaa peräti 83 %1 kaikista kasvihuonekaasupäästöistämme.

Ricoh enhances GHG emission reduction through a Scope 3 reduction scenario

Ricoh on vuosien varrella parantanut luokkaa 1 sekä luokkaa 11. Kuitenkin luokassa 4 kasvihuonekaasupäästöjen määrää ei ole saatu täysin havainnollistettua todellisen kuljetustilanteen perusteella. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on otettu käyttöön uusi työkalu, jonka avulla Ricoh voi tehostaa kasvihuonepäästöjen vähennystoimia myös luokassa 4.

Tärkeimmät toimemme luokittain:

Luokka 1: Ostetut tavarat ja palvelut

Olemme sitoutuneet käyttämään kierrätysmateriaaleja ja pienentämään tuotteittemme kokoa ja painoa.

Uusin A3-monitoimitulostimemme2, joka julkaistiin Japanissa helmikuussa 2023, saavutti alan johtavan3 50 %:n kierrätysmuovin käyttöasteen4, mikä vastaa merkittävää osaa vuoden 2023 uusien resurssien vähentämistavoitteistamme.

Jatkamme vähentämistoimien tehostamista, mukaan lukien kierrätysmateriaalien osuuden lisäämistä tuotteissamme.

Luokka 4: Kuljetus ja jakelu tuotantoketjun alkupäässä

Siirrämme suurimman osan kuljetustemme kasvihuonekaasupäästöjen laskennasta tonnikilometriin perustuvaan menetelmään, joka ottaa huomioon kuljetetun rahtimäärän, kuljetusvälineen painon ja etäisyyden. Maailmanlaajuisen tonnikilometri-menetelmän laajentaminen Global Logistics Emissions Council (GLEC) -kehyksen5 hyväksymän BigMile6-visualisointiratkaisun avulla Ricoh voi heijastaa kuljetustilannetta tarkemmin kasvihuonekaasupäästöihin.

Alun perin otimme tämän käyttöön EMEA-alueella vuonna 2020, ja ratkaisun soveltamisala laajenee nyt seuraamaan kuljetusten kasvihuonekaasupäästöjä Pohjois-Amerikan ja Latinalaisen Amerikan alueilla sekä tuotteiden alkuperä- ja määräpaikkojen välillä vuodesta 2023 lähtien, mikä kattaa lähes 70 % 7 luokan 4 kasvihuonekaasupäästöjen kokonaismäärästä.

Luokka 11: Myytyjen tuotteiden käyttö

Ricoh on työskennellyt kehittääkseen tuotteita, jotka ovat kansainvälisen Energy Star -ohjelman, kansainvälisen energiaa säästävän ympäristömerkin, mukaisia ja joilla on alan johtava energiansäästösuorituskyky. Uusin A3-monitoimitulostimemme2, joka julkaistiin Japanissa helmikuussa 2023, saavutti alan johtavan8 tyypillisen sähkönkulutuksen (TEC2018)*9 Ricohin oman color Quick Start-Up (QSU) -tekniikan avulla . Ricoh jatkaa energiansäästösuorituskyvyn tavoittelua.

Mikako Suzuki, Ricohin ESG:stä ja riskienhallinnasta vastaava johtaja, sanoo: "Olen iloinen voidessani jakaa Ricohin Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjen vähennysskenaarion sidosryhmiemme kanssa, mikä on uusi virstanpylväs jatkuvassa pyrkimyksessämme toteuttaa hiilidioksidipäästötön yhteiskunta. Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistoimien tehostamisen kautta olen innoissani siitä, miten saavutamme tavoitteemme, ja tuemme asiakkaittemme oman hiilijalanjäljen ja päästötasojenvähentämisessä."

Aiheeseen liittyvät linkit
Ricohin ESG-raportit: https://www.ricoh.com/sustainability/report
Ympäristönsuojelun ja voiton saavuttaminen samanaikaisesti: https://www.ricoh.com/sustainability/environmen

1 FY2022 toteutunut
2 Helmikuussa 2023 Japanissa julkaistu RICOH IM C6010 /C5510 /C4510 /C3510 /C3010 /C2510 /C2010
3 Maaliskuussa 2023 tutkimukseen perustuva Pohjois-Amerikan sähköisten tuotteiden ympäristövaikutusten arviointityökalurekisteri (EPAT).
Käytetyn kierrätysmuovin osuus muovin kokonaismäärästä
GLEC(Global Logistics Emissions Council): Maailmanlaajuinen menetelmä logistiikan päästöjen laskemiseksi ja raportoimiseksi.
BigMile, jonka pääkonttori sijaitsee Alankomaissa, on digitaalisten työasemien asiantuntija, joka keskittyy toimitusketjujen ja logistiikan ympäristövaikutusten vähentämiseen. https://bigmile.eu/ 
7 Sisältää osittain kasvihuonekaasupäästöjen laskennan, jossa käytetään kuljetuskustannuksiin perustuvaa menetelmää.
Ricohin tutkimus 6. helmikuuta 2023, joka perustuu Japanin energiansäästökeskuksen (The Energy Conservation Center, Japan) verkkosisältöön kansainvälisen Energy Star -ohjelman tuotteiden vertailusta (digitaalinen täysvärinen monitoimilaite, jossa on 25-60 sivua minuutissa kopiointi-, faksi- ja skannaustoimintoja).
 https://www.ricoh.co.jp/products/list/ricoh-im-c6010-c5510-c4510-c3510-c3010-c2510/point1#04 (Japanilainen)
9 Arvo perustuu kansainvälisen Energy Star -ohjelman vakiintuneeseen mittausmenetelmään.

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy