Yritysjohtajien mielestä jäykät prosessit ja kulttuuri sekä tehoton tekniikka ovat esteenä menestykselle
14.03.2018

Yritysjohtajien mielestä jäykät prosessit ja kulttuuri sekä tehoton tekniikka ovat esteenä menestykselle

Suurin osa uskoo datan edistävän ketteryyttä
Ricoh Europe, Lontoo, 14.3.2018Ricoh Europen teettämä uusi tutkimus paljastaa, mitkä syyt estävät eurooppalaisten yritysjohtajien mielestä organisaatioita toimimasta ketterästi.

Kyselyyn vastasi 2 140 yritysjohtajaa, joiden mielestä yleisimpiä syitä ovat sääntely (39 %), uusiin tekniikoihin sijoittamisen puute (37 %) ja jäykät sisäiset hierarkiat (35 %). Nämä seikat hidastavat luonteeltaan ketterää ja sujuvaa digitaalista työympäristöä, jonka avulla yritykset voivat nopeasti hyötyä markkinamuutoksista. 

Samaan aikaan huolestuttavan harva johtaja kannustaa organisaatiotaan kehittämään ketterää työympäristöä. Vain 33 % sanoi rohkaisevansa aktiivisesti ilmapiiriin, jossa reagoidaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin. 

Javier Diez Accuire, VP Corporate Marketing/Ricoh Europe kertoo: – Yritysmaailmassa ketteryys tarkoittaa sekä asennetta että kykyä reagoida nopeasti. Todellisen ketteryyden saavuttamiseksi yrityksen pitää tarkastella toimintaansa joka kulmasta. Kattavalla katsauksella selvitetään, miten prosessit, kulttuuri ja tekniikka todella hyödyttävät organisaatiota.

Monet yritysjohtajat pitävät digitaalisten työnkulkujen käyttöönottoa ja parantamista tärkeimpänä kehityskohteena. Ketteryyden parantamiseksi tärkeimpinä pidettiin data-analytiikkaa (50 %), hallintaprosesseja (41 %) ja talousprosesseja (39 %). Analytiikkatekniikoiden hyödyntäminen trendien ja bisnestilaisuuksien löytämiseksi on suurimmalle osalle vastaajista (60 %) jo normi, mikä korostaa älykkään datan käytön merkitystä ketteryyden parantamisessa. 

Diez-Aguirre lisää: – Nykypäivän bisnesmaailmassa on olennaista käyttää teknologiaa uusien tilaisuuksien taloudelliseen hyödyntämiseen. Se ei silti riitä. Yritysjohtajien pitää kannustaa ennakkoluulottomaan kulttuuriin, jossa työntekijöillä on mahdollisuus ottaa harkittuja riskejä. Olennaista on myös nopea päätöksenteko- ja toteutuskyky. Onneksi eurooppalaiset yritysjohtajat ymmärtävät, että investointi digitaaliseen työympäristöön on tuottavalla tavalla ketterän yrityksen perusta.

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com/thoughtleadership.

| Ricoh |

Ricoh tukee digitaalisia työpaikkoja innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla, joiden avulla ihmiset voivat työskennellä älykkäämmin missä tahansa.

Ricoh on 85-vuotisen historiansa aikana kasvattamansa tietämyksen ja organisaatiokyvykkyytensä ansiosta johtava digitaalisten palvelujen ja tiedonhallinnan sekä tulostus- ja kuvantamisratkaisujen toimittaja, joka on suunniteltu tukemaan digitaalista muutosta ja optimoimaan liiketoiminnan suorituskykyä.

Ricoh Groupin pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja sillä on merkittäviä toimintoja ympäri maailmaa, ja sen tuotteet ja palvelut tavoittavat asiakkaita noin 200 maassa ja alueella. Maaliskuussa 2022 päättyneellä tilikaudella Ricoh Groupin maailmanlaajuinen myynti oli 1 758 miljardia jeniä (noin 14,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria).

Lisätietoja osoitteessa www.ricoh-europe.com ja www.ricoh.fi

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki viitatut tuotenimet ovat vastaavien yritysten tavaramerkkejä.

Lisätietoja:

Ricoh Finland, Myynti ja Markkinointi

Puh. 0207 370 300 (vaihde)

info@ricoh.fi

Sähköposti: markkinointi@ricoh.fi

Kotisivut: www.ricoh.fi 

Seuraa meitä Facebookissa: www.facebook.com/ricohfinland 

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/ricohfin 

Seuraa meitä LinkedInissä: www.linkedin.com/company/ricoh-finland-oy