Six essential print security actions every IT Manager needs to take

Kuusi tärkeää tulostusturvallisuustoimenpidettä, jotka jokaisen IT-päällikön on tehtävä

image

Kyberhyökkäykset lisääntyvät ja IT-infrastruktuurin turvaaminen edellyttää kaikkien mahdollisten haavoittuvuuksien ennakointia. Tulostusturvallisuus jää usein huomiotta, vaikka se on noussut keskeiseen asemaan kaikenkokoisissa organisaatioissa. 

Tulostimet eivät ole enää vain tulostuslaitteita: ne ovat digitaalisia laitteita, jotka tehostavat liiketoiminnan työnkulkuja ja asiakirjojen hallintaa. Niiden kehittynyt teknologia on yhdistetty verkkoosi ja ne käsittelevät huomattavan määrän organisaatiosi dataa. Siksi on erittäin tärkeää, että IT-päälliköt panostavat erityisesti tulostuksen turvallisuuteen.

Tulostusturvallisuuden on oltava ajan tasalla ja siinä on huomioitava työvoiman hajanaisuus.

Kun työ laajenee toimiston ulkopuolelle, tulostusratkaisujen on mukauduttava koti- ja etätyöskentelyyn ja tietojen suojaus täytyy voida varmistaa kaikessa tulostuksessa asetuksista riippumatta.
 
Monet pilvipalveluihin yhdistetyt tulostuslaitteet ja MFP-laitteet (monitoimitulostimet) sisältävät parannettuja suojausominaisuuksia. Yhdessä kehittyneiden ohjelmistojen ja sovellusten kanssa ne tarjoavat joustavuutta ja skaalautuvuutta hajautetulle työvoimalla taaten samalla tiedon turvallisen käsittelyn. Pilvipohjainen lähestymistapa tulostusteknologiaan on välttämätöntä nykypäivän hybridi- ja etätyöympäristöissä.

Suojaamattomien tulostimien riskit

Suojaamattomat tulostimet muodostavat merkittävän riskin. Riittämätön tietoturva voi johtaa tietoturvaloukkauksiin, hakkerointiyrityksiin, taloudellisiin menetyksiin ja vaatimustenmukaisuusrikkomuksiin.
Tietoturvauutisalusta Cybernews nousi otsikoihin elokuussa 2020, kun se ilmoitti "hakkeroineensa" lähes 28 000 tulostinta maailmanlaajuisesti. Tämä rohkea testi valaisee hyvin tulostinten turvallisuudesta huolehtimisen kiireellistä tarvetta.
Mielenkiintoista on, että Cybernewsin toiminta ei edes ollut hakkerointia. Sen sijaan he käyttivät ainoastaan tavallisia tulostuskomentoja asiakirjojen lähettämiseen etätulostimille niiden omia toimintoja käyttäen. Tämä on selkeä muistutus siitä, että tulostinten turvallisuus on otettava vakavasti.

Lisäksi Quocircan tuore tutkimus havaitsi, että 61 % organisaatioista menetti tietojaan suojaamattoman tulostuksen takia. Mutta keskitytään positiivisiin asioihin: jopa 79 % IT-päättäjistä suunnittelee lisäävänsä tulostusturvallisuuteen liittyviä menojaan tänä vuonna.

image

Tulostusturvallisuus: kuusi keskeistä toimenpidettä 

1. Tee tulostusturvallisuustarkastus: 
Aloita kattavalla tulostusturvallisuustarkastuksella. Arvioi, minkä tyyppisiä tietoja organisaatiosi tulostaa tai digitoi usein, paljasta verkon luvattomat tulostuslaitteet ja paikanna nykyisten prosessiesi mahdolliset tietoturvariskit. 

2. Salaa tiedot aina: 
Tulostimissasi tulee olla sisäänrakennetut tiedon salausominaisuudet, jotka suojaavat kaikkia saapuvia ja lähteviä tietoja. Jos niissä ei vielä ole, harkitse päivittämistä laitteisiin, joissa on edistyksellisiä teknologioita, kuten Trusted Platform Module (TPM 2.0), joka parantaa salausta ja tietosuojaa, ja Solid-State Drive (SSD) -tallennus, joka vaikeuttaa poistettujen tietojen palauttamista. Nämä ominaisuudet pienentävät tietovuotojen riskiä merkittävästi ja tarjoavat lisäsuojausta tulostustoiminnoillesi.

3. Ota käyttöön käyttäjän todennus: 
Käyttäjän todennus on ratkaisevan tärkeää tulostimen turvallisuudessa. Varmista, että tulostimiasi voivat käyttää vain valtuutetut henkilöt, mikä suojaa mahdollisilta tietoturvaloukkauksilta. Ota käyttöön vahvoja todennusmekanismeja, kuten henkilökorttijärjestelmä tai pin-todennus.

Jäljitettävien käyttäjätunnusten avulla voit seurata, ketkä tulostinta käyttävät, mitä he tulostavat ja milloin. Se lisää tehokkaasti käyttäjien vastuullisuutta ja suojaa tulostustoimintojasi entisestään. Arkaluontoisten tietojen suojaamisessa jokainen suojakerros on tärkeä.

4. Paranna laitteen tietoturvaa: 
Älykkäillä tulostimillasi tulisi olla tärkeitä tietomurron riskejä minimoivia ominaisuuksia, kuten poistetun tiedon ylikirjoittaminen ja tietojen salaus. Niiden pitäisi myös pystyä sulkemaan käyttämättömät laiteportit, mikä katkaisee mahdolliset tulostusturvallisuusuhkien sisäänpääsyt.

On tärkeää, että laitteidesi tietoturva on ajan tasalla ja niissä on uusimmat päivitykset. Ihannetapauksessa tulostimissasi on automaattiset järjestelmät tätä varten. Säännölliset päivitykset eivät vain lisää ominaisuuksia, vaan ne ovat ratkaisevan tärkeitä tietoturva-aukkojen korjaamisessa. Tulostimen ajantasaiset päivitykset varmistavat, että tulostuksen tietoturva on mahdollisimman vahva.

5. Valvo jatkuvasti: 
Määritä käytäntö ohjelmistojen, palvelimien ja tulostimen suojausasetusten valvomiseksi 24/7. Jatkuvasti tarkkailemalla voit havaita mahdolliset uhat reaaliajassa ja ryhtyä välittömiin toimiin vahinkojen ehkäisemiseksi ja niiden lieventämiseksi.

6. Osallistu säännöllisiin läpäisytesteihin: 
Pyydä luotettava kolmas osapuoli suorittamaan säännöllinen läpäisytestaus. Tunkeutumistestaus (kynätesti) jäljittelee todellista kyberhyökkäystä ja auttaa sinua paljastamaan haavoittuvuuksia sekä parantamaan tietoturvatasoasi. 

Valitse tulostuspalvelun tarjoaja, joka on tunnustettu tietoturva-asiantuntija

Kun etsit hallittujen tulostuspalvelujen tarjoajaa, valitse sellainen, jolla on vankka tietoturvakokemus. Ricoh esimerkkinä:
Tunnustettu johtajaksi IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services -raportissa 2022–2023, joka keskittyi toimittajien arviointiin.Olemme edistyneiden ratkaisujen eturintamassa. 

Palveluidemme RICOH Print Management Cloud - pilvitulostusavulla tarjoamme huipputason suojausominaisuuksia, joita tukee RICOHin oma Always Current Technology -alustamme. Se pitää infrastruktuurimme ajan tasalla ja sisältää uusimmat tietoturvaparannukset, jotka voit ladata ja aktivoida sinulle sopivana hetkenä.

Tunnemme hyvin nykypäivän hajautetun työvoiman muuttuvat tarpeet ja tarjoamme vankan tuen joustavalle työlle sekä turvalliset digitaalisten asiakirjojen työnkulut pilvipohjaisessa tulostusinfrastruktuurissa. Zero-Trust-suojauksen avulla varmistamme täydellisen tietoturvan kaikissa kosketuspisteissä. 

IDC Logo

"Ricohia tulisi harkita myös niiden asiakkaiden, jotka etsivät toimittajaa, johon he voivat luottaa kriittisissä liiketoimintaprosesseissa ja infrastruktuurissa – sekä turvallisuutta että tulostusta ajatellen."

IDC MarketScape 2022–2023

Ota yhteyttä

Ota vastuu tulostusturvallisuudestasi

Älä unohda mitään elementtiä turvatessasi IT-infrastruktuuriasi – tulostusturvallisuus on olennainen osa suojausta.

Anna meidän auttaa sinua